Terjaki laša bļoda

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Terjaki mērcei
30 g brūnais cukurs
1 ēdamkarote sezama sēklu eļļa
2 ēdamkarotes rīsu etiķis
30 ml ūdens
1 ēdamkarote svaigs ingvers
2 ķiploku daiviņas
1 ēdamkarote sezama sēkliņas
30 ml sojas mērce
300 g laša fileja
80 g sarkanās paprikas
1 avokado
70 g gurķi
70 g burkāni
70 g edamame pupiņas
4 redīsi
200 g rīsi
1 ēdamkarote olīveļļa

Terjaki laša bļoda

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
35 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Edamame vai sojas pupiņas var aizstāt ar cukurzirņiem.
1
Pagatavo laša marinādi – nomizo ķiploku daiviņas un ingveru, sarīvē uz smalkās rīves, var izmantot arī ķiploku spiedi.
2
Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, samaisa un noliek malā.
3
Izmantojot asu nazi, sadala lasi porcijās un ieliek lielā bļodā.
4
Lasim pārlej pāri sagatavoto marinādi un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
5
Tikmēr izvāra rīsus.
6
Sagatavo dārzeņus – redīsus sagriež ripiņās, burkānus sarīvē, paprikas un gurķus sagriež smalkās strēmelītēs.
7
Edamame pupiņām pārlej pāri novārītu ūdeni, noblanšē.
8
Nolej ūdeni un noskalo ar aukstu ūdeni.
9
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas.
10
Kad panna karsta, izņem lasi no marinādes un liek cepties.
11
Lasi apcep dažas minūtes, tad uzmanīgi apgriež.
12
Turpina šo darbību, kamēr visas puses ir izceptas.
13
Atlikušo marinādes mērci lej mazā katliņā un uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
14
Vāra uz lēnas uguns 8 līdz 10 minūtes.
15
Pēdējo tieši pirms pasniegšanas sagriež avokado, lai tas nezaudētu krāsu.
16
Rīsus un dārzeņus izkārto bļodiņā, virsū liek lasi un pārlej ar novārīto marinādi.
17
Dekorē ar sezama sēkliņām.