Dārzeņu bumbiņas ar jogurta-piparmētru mērci un lēcu ragū

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Kroketēm
200 g V-EGO dārzeņu bumbiņas (burkānu, biešu vai to maisījums)
50 ml WELL DONE olīveļļas cepšanai
Lēcu ragū
100 g WELL DONE lēcu
1 Sīpols, smalki sakapāts
1 Paprika, smalki sagriezta
Čili pipars (pēc garšas)
Sāls un cukurs (pēc garšas)
Jogurta mērcei
150 g Dabīgā jogurta (bez piedevām)
1 Tējkarote maltā kumīna
Sula no puses citrona
Sāls, melnie pipari, medus (pēc garšas)

Dārzeņu bumbiņas ar jogurta-piparmētru mērci un lēcu ragū

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Apcep papriku un sīpolu katlā uz sakarsētas eļļas.
2
Pievieno lēcas, pārlej ar ūdeni un vāra līdz lēcas ir mīkstas. Lieko ūdeni pēc tam nokāš.
3
Pievieno lēcām sāli, čili piparu un cukuru pēc garšas, un maisa līdz garša ir sabalansēta.
4
Apcep dārzeņu bumbiņas pannā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
5
Pagatavo mērci – sajauc jogurtu ar kumīnu, citronu sulu, sāli, pipariem un medu.
6
Pasniedz, liekot uz šķīvja lēcu ragū, virsū bumbiņas, un papildina ar jogurta mērci un humusu (pēc izvēles).