IELŪKOJIES PRODUKTU KLĀSTĀ
WELL DONE - tie ir produkti, ko Jūs izmantojat ēdienu pagatavošanā ik dienu. Piena produkti, gaļa, augļi un dārzeņi, bakaleja, saldumi un citas neatņemamas ikdienas maltīšu sastāvdaļas meklē tikai veikalos Maxima.
Dārzeņi, augļi un ogas
Piena produkti un olas
Saldējums
Saldā bakaleja
Sausā bakaleja
Saldā un sāļā konservācija, eļļas, mērces
Svaiga un pārstrādāta gaļa
Svaigas un pārstrādātas zivis
Saldētie produkti
Sulas
SMELIES IEDVESMU ĢIMENES MALTĪTĒM
Gardas ģimenes pusdienas, salda uzkoda vai svētku mielasts - visu izdosies pagatavot kā īstam šefpavāram, ja vien pie rokas ir augstas kvalitātes produkti par pieejamu cenu. WELL DONE būs labākais sabiedrotais teju jebkura kulinārijas meistardarba radīšanā. Ielūkojies receptēs un palutini savus mīļos ar vienreizēju maltīti!
Itālijas garša
- Pupiņas Red Kindey Beans WELL DONE– 400g
- Pupiņas Borlotti Beans WELL DONE – 400g
- Pupiņas Cannellini Beans WELL DONE – 400g
- Konservēti, sasmalcināti tomāti WELL DONE– 400g
- Samalcināti čili pipari WELL DONE – pēc garšas
- Raudene WELL DONE – pēc garšas
- Spināti WELL DONE - 70g
- Sarkanais sīpols – 1 gab
- Selerija – 1 gab
- Ķiploks – 3 daiviņas
- Citrons – 1 gab
- Dārzeņu buljons – 1 kubiņš
- Sasmalcina sarkano sīpolu, burkānus un seleriju un sautē lielā katlā vismaz 6-7 minūtes – līdz sastāvdaļas ir nedaudz mīkstas.
- Pievieno sasmalcinātus čili piparus, ļauj cepties vēl pāris minūtes, lai ēdiens pagūtu uzņemt aromātu.
- Pievieno sasmalcinātus tomātus un oregano, ļauj sautēties kopā vēl 2-3 minūtes.
- Nokāš pupiņas un pievieno katlā. Tad pievieno arī sagatavotu dārzeņu buljonu – apmēram 1 litru. Jo vairāk buljona pievienosi, jo šķidrāka zupa būs. Ļauj vārīties 20 minūtes, līdz pupiņas ir mīkstas un zupa nedaudz sabiezējusi.
- Pievieno spinātus, sakapātu pētersīli un nedaudz citrona sulas pēc garšas. Ļauj spinātiem nogatavoties apmēram 2-3 minūtes.
- Pasniedz ar citrona daiviņām un kraukšķīgu maizi.
- Jauktā maltā gaļa WELL DONE – 600g
- Konservētas sarkanās pupiņas WELL DONE – 400g x 2 iepak.
- Konservēta kukurūza WELL DONE – 200g
- Tomātu pasta WELL DONE – 2-3 ēdamk.
- Konservēti tomāti sulā sasm. WELL DONE - 400g x 2 iepak.
- Paprika Mix WELL DONE
- Selerijas kāti – 2-3 gab.
- Sīpoli – 2-3 gab.
- Ķiploka daiviņas – 3-8 gab.
- Čili pipari – 1-2 gab.
- Kumins – 1-2 tējk.
- Oregano - 1 tējk.
- Majorāns - 1 tējk.
- Kanēļa standziņas WELL DONE – 2 gab.
- Cukurs WELL DONE – 1 ēdamk.
- Laima sula – puse no laima
- Saulespuķu eļļa WELL DONE – 2-3 ēdamk.
- Sāls, pipari - pēc garšas
- Lauru lapas WELL DONE
- Sagatavo dārzeņus - sīpolus, ķiplokus smalki sakapā, selerijas kātus un papriku sasmalcina.
- Sāk cept uz pannas, pievienojot vispirms eļļu, tad sīpolus un samaisa kopā ar papriku, čili pipariem, ķiplokiem, lauru lapām, kuminu, kanēli, oregano, majorānu. Nedaudz apcep.
- Pievieno gaļu, apmaisot masu ik pa brīdim. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Pievieno tomātu pastu, nedaudz apcep. Pievieno tomātus ar savu sulu, pupiņas bez sulas un ūdeni, un ļauj burbuļot vismaz 30 minūtes. Jo ilgāk atstāj masu sutināties, jo izteiksmīgāka garša.
- Pasniedz ar rīsiem vai tortiljas čipsiem.
- Marinētas bietes WELL DONE – 500g
- Garais gurķis – 1 gab.
- Doktordesa – 200g
- Vistu olas WELL DONE ECO M – 3 gab.
- Kefīrs – 3 glāzes
- Jogurts bez laktozes WELL DONE – 4 ēdamk.
- Mārrutki – ½ tējk.
- Pētersīļi WELL DONE – pēc garšas
- Dilles WELL DONE – pēc garšas
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Liec vārīties 3 olas – vismaz 12 minūtes, lai dzeltenums būtu ciets.
- Gurķus un doktordesu un vārītās olas sagriež smalkos salmiņos. Pētersīļus un dilles sakapā.
- Bļodā liek marinētas bietes ar visu šķidrumu. Pievieno sagriezto desu, olu, gurķi.
- Pievieno kefīru, jogurtu bez laktozes un garšvielas – sāli un piparus.
- Visu kārtīgi samaisa un pēc garšas pievieno citas garšvielas – mārrutkus, sinepes vai etiķi.
- Gatavu zupu dekorē ar sakapātajām dillēm un pētersīļiem. Pasniedz atdzesētu.
- Saldēti kruasāni WELL DONE – 360g
- Šķiņķis Jamon serrano WELL DONE – 300g
- Konservētas persiku pusītes WELL DONE – 100g
- Medus – pēc garšas
- Camembert siers – 120g
- Kruasānus uzcep, sekojot norādījumiem uz iepakojuma. Ņem ārā no krāsns apmēram 5 minūtes, pirms kruasāni gatavi.
- Katru kruasānu atgriež vaļā un iekšā kārto prošuto, šķēli siera un šķēlītēs sagrieztu persiku. Pievieno nedaudz medus, lai paspilgtinātu garšu.
- Liek atpakaļ krāsnī cepties atlikušās 5 minūtes vai līdz kruasāni zeltaini brūni un siers – izkusis.
- Pasniedzot var dekorēt ar bazilika lapiņām un pēc garšas pievienot piparus un sāli.
- Saulespuķu eļļa – 2 ēdamk.
- Cūkgaļas kakla karbonāde WELL DONE – 4 šķēles
- Sāls – 1 tējk.
- Malti pipari WELL DONE– 1 tējk.
- Zaļās pupiņas, saldētas WELL DONE – 250 g
- Ķiršu tomāti WELL DONE– 150 g
- Svaigs rozmarīns WELL DONE– pāris zariņi
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Balzāmetiķis – 1 ēdamk.
- Dārzeņu buljons – 60 ml
- Citrons – ½ gab
- Cietais siers WELL DONE pasniegšanai
- Cūkgaļas karbonādes kārtīgi izklapē. Apber dāsni ar sāli un pipariem no abām pusēm. Uz panna uzsilda eļļu. Liek karbonādes uz pannas, apcep katru pusi 2 minūtes.
- Pievieno pannā smalki sakapātus ķiplokus, zaļās pupiņas un tomātiņus pārgrieztus uz pusēm. Sautē 1-2 minūtes.
- Pievieno buljonu, balzāmetiķi, sarīvētu citronu miziņu un rozmarīnu. Uz vidējas liesmas sautē 5 minūtes.
- Pasniedz ar pārkaisītu sarīvētu cieto sieru.
- Baltmaize – 8 šķēles
- Sviests WELL DONE– 4 ēdamk.
- Vārītas cūkgaļas desa WELL DONE– 8 šķēles
- Majonēze – 4 ēdamk.
- Sinepes – 4 ēdamk.
- Gouda siers WELL DONE – 6 šķēles
- Marinēti gurķīši WELL DONE– pēc garšas
- Salātlapas – 8 gab.
- Čipsi ar etiķa garšu
- Maurloki WELL DONE
- Sakarsē pannu. Pievieno sviestu un apcep maizes šķēles, līdz zeltaini brūnas.
- Katrai desas šķēlei ar nazi izgriez krustiņus pašā centrā un liek uz pannas apcepties apmēram 2-3 min no katras puses.
- Uzliek siera šķēli uz 2 desas šķēlēm, uzliek vāciņu un ļauj sieram izkust uz desām.
- Kārto kopā sendviču. Apakšējo maizes šķēli apsmērē ar majonēzi, uzber sakapātus maurlociņus, uzliek salātlapas, sagrieztus marinētus gurķīšus, tad desas šķēles ar sieru, pa virsu čipsus, un otru maizes šķēli, kas apsmērēta ar sinepēm. Pasniedz siltu.
- Auzu pārslas WELL DONE - 80g
- Piens WELL DONE– 230 ml
- Olas WELL DONE – 1 liela
- Sviests WELL DONE– izkausēts, 55 g
- Brūnais cukurs WELL DONE – 70 g
- Milti WELL DONE – 135g
- Cepamais pulveris – 1 tējk
- Sāls – ½ tējk
- Kanēlis WELL DONE – 1 tējk.
- Avenes WELL DONE – 120 g
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C
- Bļodā sajauc auzu pārslas ar pienu, ļauj atpūsties 10 min.
- Tikmēr citā bļodā sakuļ olas, kausētu un atdzesētu sviestu un cukuru.
- Atsevišķi sajauc arī sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
- Kad pagājušas 10 minūtes, auzu pārslām pievieno sakultās olas, un kārtīgi sajauc. Tad pievieno sajautās sausās sastāvdaļas.
- Kā pēdējās masā iemaisa saldētās avenes. Tās var aizstāt ar citām ogām, šokolādes skaidiņām vai riekstiem.
- Pilda kēksu formiņās līdz ¾. Liek cepties 20 – 25 minūtes, līdz augšdaļa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru un piparmētru.
- Zemesriekstu krēms WELL DONE- ½ glāze (aptuveni120 g)
- Kokosriekstu eļļa WELL DONE- 2 ēdamk.
- Brūnais cukurs WELL DONE- ½ glāze
- Olas WELL DONE- 2 gab.
- Vaniļas ekstrakts vai cukurs- 1 ½ tējk.
- Cepamā soda- ½ tējk.
- Kanēlis WELL DONE- ¼ tējk.
- Sāls- ¼ tējk.
- Kokosriekstu milti WELL DONE- ½ glāze
- Tumšās šokolādes gabaliņi- ½ glāze
- Uzsildi krāsni līdz 180 grādiem.
- Bļodā vai virtuves kombainā sajauc zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu un cukuru. Visu sajauc līdz viendabīgai masai un pievieno olas, vaniļas ekstraktu – sastāvdaļas kārtīgi iemaisi.
- Pievieno cepamo sodu, kanēli, sāli un miltus – visu atkal samaisi līdz sastāvdaļas kārtīgi sajaukušās kopā. Pievieno mīklai šokolādes gabaliņus un vēlreiz mīklu kārtīgi iemaisi.
- Ar ēdamkaroti kārto mīklu uz cepamās pannas, nedaudz piespiežot cepumu augšpusi. Liec uzkarsētajā krāsnī un cep aptuveni 7-10 minūtes.
- Cepumi būs mīksti, tie jāatdzesē uz pannas pāris minūtes pēc cepšanas, pēc tam cepumus kārto traukā un atdzesē līdz galam.
- Salāti (romiešu vai citi, pēc izvēles) WELL DONE- 2 saujas
- Kale kāposts- 1 sauja
- Baziliks WELL DONE
- Sarkanais kāposts- 1 sauja
- Burkāns- 1 gab.
- Sarkanā paprika- 1 gab.
- Brokolis- 1 gab.
- Edamame pupiņas- ½ glāze
- Mango- 1 gab.
- Indijas rieksti WELL DONE- 3 ēdamk.
- Sezama sēklas- 2 ēdamk.
- Olīveļļa WELL DONE- 2 ēdamk.
- Tahini pasta- 2 ēdamk.
- Sezama eļļa WELL DONE- 2 ēdamk.
- Ābolu etiķis WELL DONE- 1 ēdamk.
- Gaišā sojas mērce- 1 tējk.
- Sasmalcināts ingvers- 2 tējk.
- Medus WELL DONE- 1 ēdamk.
- Sāls un pipari pēc garšas
- Sagriez visas salātu sastāvdaļas, atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, izvāri edamame pupiņas. Riekstus ar sezama sēklām nedaudz uz pannas apgrauzdē. Liec salātu bļodā.
- Mērces sastāvdaļas liec atsevišķā bļodiņā un kārtīgi samaisi, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Mērci var iemaisīt salātos vai pasniegt, pārlejot pāri porcijai, servējot uz šķīvjiem.
- Olas WELL DONE- 8 gab.
- Sīpols
- Majonēze
- Marinētas gailenes WELL DONE
- Maurloki WELL DONE un dilles
- Sāls un pipari pēc garšas
- Katliņā izvāri olas. Paralēli uz pannas apcep smalki sagrieztu sīpolu.
- Cepto sīpolu sajauc ar olu dzeltenumiem un majonēzi, pievieno sāli un piparus.
- Pildījumu pilda olu baltumos, pārkaisa ar lociņiem, dillēm un virsū liek marinētās gailenes.
- Laša fileja WELL DONE – 400 g
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Sviests WELL DONE – 2 ēdamk.
- Olīveļļa WELL DONE – 1 ēdamk.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Vistas buljons – 1 krūze
- Kukurūzas ciete – 1 tējk.
- Citronu sula (svaigi spiesta) – 3-4 ēdamk.
- Marinēti halapeņjo WELL DONE – 4 ēdamk.
- Saldais krējums WELL DONE – ½ krūze
- Salātu mix WELL DONE
- Ķiršu tomāti WELL DONE
- Redīsi
- Kukurūza WELL DONE
- Salātlapas
- Sarkanais sīpols
- Avokado WELL DONE
- Olīveļļa
- Sāls un pipari pēc garšas
- Laša fileju sagriež apmēram 4-5cm šķēlēs, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
- Uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno olīveļļu. Laša filejas cep zemā temperatūrā apmēram 4 minūtes no katras puses, tad noņem no pannas.
- Uzkarsētajā pannā pievieno vēl 2 ēdamkarotes sviesta un ļauj izkust. Sviestam pievieno smalki sagrieztu ķiploku un cep līdz tas ir zeltaini brūns. Tad pievieno 1 krūzi vistas buljona un 3-4 ēdamkarotes citronu sulas. Iegūto masu silda, līdz tā sāk vārīties.
- Atsevišķā bļodā kukurūzas cieti sajauc ar 2 ēdamkarotēm buljona no pannas. Pielej iegūto masu pannas saturam un samaisa, lai topošā mērce kļūtu krēmīgāka. Ļauj masai palikt uz uguns vismaz 1 minūti. Pievieno masai saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno smalki sagrieztus halapeņjo.
- Citā bļodā sajauc sagrieztas salātu sastāvdaļas, pievieno eļļu un garšvielas.
- Laša filejas pasniedz kopā ar mērci un citronu un svaigajiem salātiem.
- Svaigi spiesta sula no 3 apelsīniem (aptuveni 225 ml)
- Apelsīni, sagriezti - 2 gab.
- Medus WELL DONE - 2 ēdamk.
- Ķiploku daiviņas, sarīvētas - 2 gab.
- Ingvers, sarīvēts - ½ tējk.
- Vesela vista WELL DONE
- Sāls - 1 tējk.
- Malti melnie pipari WELL DONE - ½ tējk.
- Rozmarīns, svaigi zariņi WELL DONE
- Saldētas dzērvenes WELL DONE - 100 g
- Vistas buljons - 60 ml
- Kukurūzas ciete - 2 tējk.
- Ūdens - 1 ēdamk.
- Sakarsē krāsni līdz 200 C.
- Gatavo mērci - bļodā pievieno apelsīnu sulu, medu, sarīvētu ingveru un ķiploku. Visu samaisi.
- Sagatavo vistu – iztīri vistas iekšas, nedaudz noskalo un nosusini (pēc nepieciešamības). Apber ar sāli un pipariem. Sagriez apelsīnus- katru 6 daļiņās. Pusi no apelsīniem un pusi no dzērvenēm, un kopā ar rozmarīna zariņiem liec vistas iekšpusē.
- Sasien kājas ar striķīti. Vistu liec cepamtraukā, pievieno vistas buljonu, un apkārt saliec atlikušās apelsīnu šķēles, dzērvenes un rozmarīna zariņus. Vistu pārlej ar sagatavoto mērci.
- Liec cepties uz 20 min. Tad apgriez pannu par 180 grādiem, aplej vistu ar sulu, kas ir cepamtraukā, un turpini cept 20 min. To pašu atkārto pēc vēl 20 min. Cep apmēram 1h. Tad pārklāj ar foliju, samazini temperatūru līdz 150 C un pacep vēl 20 min.
- Kad vistu izņem no cepeškrāsns, nolej sulu iekš maza katliņa un uzvāri to. Tad mazā bļodiņā savieno kukurūzas cieti ar ūdeni, un pievieno mērcei, kārtīgi samaisot ar putojamo slotiņu un izslēdzot uguni, lai mērce sabiezē. Pasniedz vistiņu ar mērcīti.
- Kviešu milti WELL DONE- 200 g
- Ūdens – 300 ml
- Piens WELL DONE - 200 ml
- Olas WELL DONE - 2 gab.
- Cukurs WELL DONE - 30 g
- Rapšu eļļa WELL DONE - 30 ml
- Sāls - nepilna tējk.
- Ēļļa pankūku cepšanai
- Ievārījums WELL DONE (pēc paša izvēles)
- Ogas WEL DONE, pūdercukurs, šokolādes krēms ar lazdu riekstiem WELL DONE
- Bļodā ber miltus, sāli, cukuru, pievieno olas un eļļu. Visas sastāvdaļas samaisi ar putojamo slotiņu biezā masā.
- Miltu masai pievieno pusi piena un pusi ūdens, tad atkal masu samaisi ar putojamo slotiņu, pievieno otru pusi piena un ūdens, un kārtīgi samaisi ar slotiņu, līdz tajā vairs nav kunkuļi.
- Nav obligāti, bet vari atstāt mīklu nostāvēties 20-30 min.
- Uz plīts sakarsē pannu (uz vidējas uguns) ar drusciņ eļļu. Lej kausiņu mīklas un izlīdzini mīklu pa visu pannu. Cep vienu pusi, līdz augšpuse vairs nav mitra. Tad pankūku apgriez uz otru pusi un cep, līdz zeltaini brūna.
- Atkārto ar nākamo pankūku.
- Pasniedz ar pildījumiem pēc gaumes.
- Kviešu milti WELL DONE - 500 g
- Sviests WELL DONE - 100 g
- Sausais raugs - 20 g
- Silts ūdens - 115 ml
- Piens WELL DONE - 250 ml
- Cukurs WELL DONE - 1 ēd.k. cukurs
- Sāls - 1 nepilna tējk.
- Rapšu eļļa WELL DONE
- Baltais sīpols - 1 gab.
- Žāvēts speķis - 350 g.
- Ķimenes WELL DONE- 1 tējk.
- Sāls- 1 nepilna tējk.
- Sakarsē krāsni līdz 200 C.
- Gatavo mērci - bļodā pievieno apelsīnu sulu, medu, sarīvētu ingveru un ķiploku. Visu samaisi.
- Sagatavo vistu – iztīri vistas iekšas, nedaudz noskalo un nosusini (pēc nepieciešamības). Apber ar sāli un pipariem. Sagriez apelsīnus- katru 6 daļiņās. Pusi no apelsīniem un pusi no dzērvenēm, un kopā ar rozmarīna zariņiem liec vistas iekšpusē.
- Sasien kājas ar striķīti. Vistu liec cepamtraukā, pievieno vistas buljonu, un apkārt saliec atlikušās apelsīnu šķēles, dzērvenes un rozmarīna zariņus. Vistu pārlej ar sagatavoto mērci.
- Liec cepties uz 20 min. Tad apgriez pannu par 180 grādiem, aplej vistu ar sulu, kas ir cepamtraukā, un turpini cept 20 min. To pašu atkārto pēc vēl 20 min. Cep apmēram 1h. Tad pārklāj ar foliju, samazini temperatūru līdz 150 C un pacep vēl 20 min.
- Kad vistu izņem no cepeškrāsns, nolej sulu iekš maza katliņa un uzvāri to. Tad mazā bļodiņā savieno kukurūzas cieti ar ūdeni, un pievieno mērcei, kārtīgi samaisot ar putojamo slotiņu un izslēdzot uguni, lai mērce sabiezē. Pasniedz vistiņu ar mērcīti.
- Cāļa krūtiņas fileja WELL DONE - 2gab.
- Ķiploku pulveris - 1 tējk.
- Sāls - ¾ tējk.
- Malta paprika WELL DONE - ½ tējk.
- Pētersīļi WELL DONE - ½ tējk.
- Melnie pipari WELL DONE - ¼ tējk.
- Malta kurkuma WELL DONE - ½ tējk.
- Malts ķiploks - 4 daiviņas
- Laima sula - 3 ēdamk.
- Olīvu eļļa WELL DONE - 3 ēdamk.
- Svaigi sagriezts koriandrs WELL DONE - 50g
- Tortiljas - 4 gab.
- Sakapāta kāposta pusīte
- Bezlaktozes jogurts WELL DONE - 200g
- Garšvielas pēc paša izvēles
- Sagatavo vistu- sagriez to gabaliņos. Lai pagatavotu marinādi, ievieto visas marinādes sastāvdaļas lielā bļodā un labi samaisi. Sagatavotajai marinādei pievieno vistas gabaliņus un visu vēlreiz samaisi, līdz katrs gaļas gabaliņš ir labi pārklāts ar marinādi. Pārklāj bļodu un ieliec ledusskapī, lai to marinētu uz laiku līdz vienai stundai.
- Uzkarsē pannu. Liec cepties gaļu līdz tā kļūst maiga?
- Tikmēr sagatavo pārējās sastāvdaļas- sagriez koriandru, sarkano kāpostu. Pagatavo mērci- sajauc jogurtu ar sevis izvēlētām garšvielām, visu kārtīgi samaisi. Paralēli uz pāris sekundēm uz pannas uzsildi tortiljas.
- Kad vistas gaļa ir gatava pārvieto to un visas pārējās sastāvdaļas uz dēlīša, lai tās viegli var ievietot tortiljās. Kad visas sastāvdaļas ievietotas tortiljā, pārklāj tās ar jogurta mērci.
- Konservētu persiku bundžas WELL DONE - 2 gab.
- Sviests WELL DONE - 115 g
- Kviešu milti WELL DONE - 240 g
- Cepamais pulveris - 3g (1/2 tējk.)
- Sāls - 3g (1/2 tējk.)
- Cukurs WELL DONE - 240 G
- Piens WELL DONE - 240ml
- Plombīra saldējums
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.
- Iztukšo vienu bundžu persiku, šķidrumu saglabā un pārlej atsevišķā bļodā. Sviestu ievieto necaurlaidīgā cepamtraukā. Nolej šķidrumu no vienas persiku bundžas, savukārt otrā bundžā saglabā šķidrumu.
- Cepamtrauku ievieto cepeškrāsnī un izkausē tajā ievietoto sviestu. Vidēji lielā bļodā sagatavo miltu maisījumu- pievieno kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli. Masai pieber cukuru. Sagatavo vēl vienu bļodu, kur pievieno persiku šķidrumu, pienu un masu samaisi. Mīklu lej cepampannā virsū izkusušajam sviestam.
- Pēc tam uz mīklas liek persiku gabaliņus. Masu cep 1 stundu. Sacepums ir gatavs, kad ap persiku gabaliņiem mīkla ir pacēlusies un izpletusies, un garoza kļuvusi zeltaini brūna.
- Kad sacepums atdzisis, saliec to trauciņos un dekorē ar ogām un saldējumu.