Risotto ar “garnelēm” un dārzeņiem

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g WELL DONE apaļo graudu rīsi
2 ķiploka daiviņas
20 ml WELL DONE olīveļļas
200 g Rīvēta cukīni vai kabača
50 ml kokosriekstu piena
1 ēdamkarote svaigas sakapātas piparmētras
150 g Atlantika vegānu garneles
50 g Atlantika vegānu sarkanie ikri

Risotto ar “garnelēm” un dārzeņiem

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katliņā sakarsē WELL DONE olīveļļu un apcep veselas ķiploka daiviņas, pēc tam izņem tās no katliņa.
2
Pievieno WELL DONE apaļo graudu rīsus un, intensīvi maisot, viegli apcep uz vidējas uguns. Pakāpeniski pielej klāt 100 ml ūdens. Atkārto darbību vairākas reizes līdz rīsi izvārās gandrīz gatavi.
3
Pievieno rīsiem sāli un citas iecienītas garšvielas.
4
Pirms pasniegšanas rīsiem pievieno klāt rīvētu cukīni, sasmalcinātu apcepto ķiploku, kokosriekstu pienu un piparmētru, un rūpīgi samaisa.
5
Pašās beigās pievieno klāt vegānu garneles un rūpīgi samaisa.
6
Pasniedz, dekorējot ar vegānu sarkanajiem ikriem.