Sparģeļu un kūpināta laša sacepums ar garnelēm un olām
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Sastāvdaļas 6 porcijām
200 g
Krēmsiers ar zaļumiem
100 ml
saldais krējums
4 gab.
Brīvos apstākļos turētu vistu olas
150 g
Kūpināta laša gabaliņi
200 g
sparģeļi
1 ēdamkarote
Sakapātas dilles
3 gab.
šķēles baltmaize
3 gab.
Loksnes kārtainā mīkla
2 gab.
gurķis
1/2 tējkarote
Tējkarote ingvera pulveris
100 g
Vegānu vai zivju sarkanie ikri
Redīsu dīgsti
Sparģeļu un kūpināta laša sacepums ar garnelēm un olām
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Saputo krēmsieru ar saldo krējumu, tad pievieno sakapātas dilles, laša gabaliņus un šķipsniņu sausa ingvera. Pēc tam iemaisa olu un smalki sagrieztus sparģeļu kātiņus, bet galotnītes atstāj dekorēšanai.
2
Uzvāra olas (aptuveni 10 – 15 minūtes).
3
Sagriež baltmaizi bez garoziņām nelielos kubiņos, liek to cepamajās formās un pārlej pāri saputoto masu un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 7 minūtes 140°C.
4
Ņem cepamās formiņas ārā no cepeškrāsns un virsū klāj izrullētu un cepamās formas diametrā izgrieztu kārtaino mīklu, un turpina cept 6 - 7 minūtes 200°C līdz mīkla gatava.
5
Izņem no cepamās formas gatavo sacepumu, apmetot to otrādi.
6
Paralēli applaucē sparģeļu galotnes verdošā ūdenī 30 sekundes.
7
Dekorē sacepumu ar sparģeļu galotnītēm, laša filejas šķēlēm, lobītām vārītām garnelēm, mīksti vārītu olu pusītēm, svaigām, plāni sagrieztām gurķu šķēlītēm, redīsu dīgstiem un vegānu vai zivju sarkanajiem ikriem.