Sparģeļu un kūpināta laša sacepums ar garnelēm un olām

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas 6 porcijām
200 g Krēmsiers ar zaļumiem
100 ml saldais krējums
4 gab. Brīvos apstākļos turētu vistu olas
150 g Kūpināta laša gabaliņi
200 g sparģeļi
1 ēdamkarote Sakapātas dilles
3 gab. šķēles baltmaize
3 gab. Loksnes kārtainā mīkla
2 gab. gurķis
1/2 tējkarote Tējkarote ingvera pulveris
100 g Vegānu vai zivju sarkanie ikri
Redīsu dīgsti

Sparģeļu un kūpināta laša sacepums ar garnelēm un olām

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Saputo krēmsieru ar saldo krējumu, tad pievieno sakapātas dilles, laša gabaliņus un šķipsniņu sausa ingvera. Pēc tam iemaisa olu un smalki sagrieztus sparģeļu kātiņus, bet galotnītes atstāj dekorēšanai.
2
Uzvāra olas (aptuveni 10 – 15 minūtes).
3
Sagriež baltmaizi bez garoziņām nelielos kubiņos, liek to cepamajās formās un pārlej pāri saputoto masu un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 7 minūtes 140°C.
4
Ņem cepamās formiņas ārā no cepeškrāsns un virsū klāj izrullētu un cepamās formas diametrā izgrieztu kārtaino mīklu, un turpina cept 6 - 7 minūtes 200°C līdz mīkla gatava.
5
Izņem no cepamās formas gatavo sacepumu, apmetot to otrādi.
6
Paralēli applaucē sparģeļu galotnes verdošā ūdenī 30 sekundes.
7
Dekorē sacepumu ar sparģeļu galotnītēm, laša filejas šķēlēm, lobītām vārītām garnelēm, mīksti vārītu olu pusītēm, svaigām, plāni sagrieztām gurķu šķēlītēm, redīsu dīgstiem un vegānu vai zivju sarkanajiem ikriem.