Sparģeļu un kūpināta laša sacepums ar garnelēm un olām
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
6
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas 6 porcijām
200 g Krēmsiers ar zaļumiem
100 ml saldais krējums
4 gab. Brīvos apstākļos turētu vistu olas
150 g Kūpināta laša gabaliņi
200 g sparģeļi
1 ēdamkarote Sakapātas dilles
3 gab. šķēles baltmaize
3 gab. Loksnes kārtainā mīkla
2 gab. gurķis
1/2 tējkarote Tējkarote ingvera pulveris
100 g Vegānu vai zivju sarkanie ikri
Redīsu dīgsti
Pagatavošana
1.
Saputo krēmsieru ar saldo krējumu, tad pievieno sakapātas dilles, laša gabaliņus un šķipsniņu sausa ingvera. Pēc tam iemaisa olu un smalki sagrieztus sparģeļu kātiņus, bet galotnītes atstāj dekorēšanai.
2.
Uzvāra olas (aptuveni 10 – 15 minūtes).
3.
Sagriež baltmaizi bez garoziņām nelielos kubiņos, liek to cepamajās formās un pārlej pāri saputoto masu un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 7 minūtes 140°C.
4.
Ņem cepamās formiņas ārā no cepeškrāsns un virsū klāj izrullētu un cepamās formas diametrā izgrieztu kārtaino mīklu, un turpina cept 6 - 7 minūtes 200°C līdz mīkla gatava.
5.
Izņem no cepamās formas gatavo sacepumu, apmetot to otrādi.
6.
Paralēli applaucē sparģeļu galotnes verdošā ūdenī 30 sekundes.
7.
Dekorē sacepumu ar sparģeļu galotnītēm, laša filejas šķēlēm, lobītām vārītām garnelēm, mīksti vārītu olu pusītēm, svaigām, plāni sagrieztām gurķu šķēlītēm, redīsu dīgstiem un vegānu vai zivju sarkanajiem ikriem.