Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Sastāvdaļas salātiem
300 g
Vistas mazās filejas
200 g
Vārītas tīģergarneles
2 gb
Salāti Pak Choi
½
laims
1
Paciņa Tom Kha garšvielas
1
Iepakojums saldētu dārzeņu mix
rīsu etiķis
Sastāvdaļas mērcei
100 ml
Sojas piens
50 ml
sojas mērce
75 g
sviests
100 ml
kokosriekstu piens
1
ēdamkarote brūnais cukurs
100 ml
Augu eļļa
*2 ēdamkarotes grauzdētas sezama sēklas
Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Vistas fileju liek traukā, pievieno Tom Kha garšvielu un samaisa. Pēc tam pievieno nedaudz augu eļļu, sulu no ½ laima, 1 tējkaroti rīsu etiķi, tīģergarneles un atstāj marinēties.
2
Gatavo mērci – katliņā grauzdē aptuveni 2 ēdamkarotes sezama sēklas līdz tās ir zeltaini brūnas.
3
Blenderī lej sojas pienu, pievieno 1 ēdamkaroti rīsu etiķi, sojas mērci, augu eļļu, kokosriekstu pienu, grauzdētās sezama sēklas, brūno cukuru, papildu pievieno klāt izkausētu un karamelizētu sviestu un sablenderē līdz veidojas viendabīga masa.
4
Kad mērce gatava, uz pannas no abām pusēm apcep vistas fileju, un tad pievieno garneles, dārzeņu mix un sautē 3 minūtes.
5
Apcepto vistu, garneles un dārzeņus liek palielā traukā, paralēli sasmalcina piparmētru, strēmelēs sagriež Pak Choi salātus, un pievieno tos klāt un apmaisa.
6
Dekorē salātus – gar malām pievieno Pak Choi salātu lapas un virsū pievieno svaigas koriandra lapiņas.
7
Pasniedz salātus ar mērci.