Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem

Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g “Lāči” medus mandeļu trijstūrīšu cepumi
250 ml Saldais krējums, 35%
350 g krēmsiers
200 g Bezpiedevu jogurts 
150 g “Laima” aveņu zefīrs
100 g “Pūre” dzērveņu ievārījums
50 g “Lāči” bezē cepumi
Pēc izvēles Svaigas ogas dekorēšanai

Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem

Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Mandeļu cepumus sadrupina un izklāj kūkas pamatnē, viegli tos piespiežot.
2
Liek traukā krēmsieru, saldo krējumu un jogurtu, saputo līdz viendabīgai masai – tā būs nepieciešama 3 krēma slāņiem.
3
Gatavo kūku – uz cepumu pamatnes izklāj saputoto masu un ar karoti viegli izšļaksta  dzērveņu ievārījumu. Virsū izklāj plāni sagrieztu zefīru.
4
Atkārto iepriekšējo soli, pēc tam pa virsu uzklāj atlikušo saputoto masu. Kūkas sānus dekorē ar bezē cepumiem.
5
Dekorē kūkas virsu ar ogām pēc savas izvēles, piemēram, zemenēm un novieto kūku ledusskapī vismaz uz 6 h (ieteicams atstāt uz diennakti).