Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Pagatavošana
1
Mandeļu cepumus sadrupina un izklāj kūkas pamatnē, viegli tos piespiežot.
2
Liek traukā krēmsieru, saldo krējumu un jogurtu, saputo līdz viendabīgai masai – tā būs nepieciešama 3 krēma slāņiem.
3
Gatavo kūku – uz cepumu pamatnes izklāj saputoto masu un ar karoti viegli izšļaksta dzērveņu ievārījumu. Virsū izklāj plāni sagrieztu zefīru.
4
Atkārto iepriekšējo soli, pēc tam pa virsu uzklāj atlikušo saputoto masu. Kūkas sānus dekorē ar bezē cepumiem.
5
Dekorē kūkas virsu ar ogām pēc savas izvēles, piemēram, zemenēm un novieto kūku ledusskapī vismaz uz 6 h (ieteicams atstāt uz diennakti).