Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
150 g
“Lāči” medus mandeļu trijstūrīšu cepumi
250 ml
Saldais krējums, 35%
350 g
krēmsiers
200 g
Bezpiedevu jogurts
150 g
“Laima” aveņu zefīrs
100 g
“Pūre” dzērveņu ievārījums
50 g
“Lāči” bezē cepumi
Pēc izvēles
Svaigas ogas dekorēšanai
Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Mandeļu cepumus sadrupina un izklāj kūkas pamatnē, viegli tos piespiežot.
2
Liek traukā krēmsieru, saldo krējumu un jogurtu, saputo līdz viendabīgai masai – tā būs nepieciešama 3 krēma slāņiem.
3
Gatavo kūku – uz cepumu pamatnes izklāj saputoto masu un ar karoti viegli izšļaksta dzērveņu ievārījumu. Virsū izklāj plāni sagrieztu zefīru.
4
Atkārto iepriekšējo soli, pēc tam pa virsu uzklāj atlikušo saputoto masu. Kūkas sānus dekorē ar bezē cepumiem.
5
Dekorē kūkas virsu ar ogām pēc savas izvēles, piemēram, zemenēm un novieto kūku ledusskapī vismaz uz 6 h (ieteicams atstāt uz diennakti).