Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka: patriotiskā kūka 4. maija svētkiem
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
150 g “Lāči” medus mandeļu trijstūrīšu cepumi
250 ml Saldais krējums, 35%
350 g krēmsiers
200 g Bezpiedevu jogurts
150 g “Laima” aveņu zefīrs
100 g “Pūre” dzērveņu ievārījums
50 g “Lāči” bezē cepumi
Pēc izvēles Svaigas ogas dekorēšanai
Pagatavošana
1.
Mandeļu cepumus sadrupina un izklāj kūkas pamatnē, viegli tos piespiežot.
2.
Liek traukā krēmsieru, saldo krējumu un jogurtu, saputo līdz viendabīgai masai – tā būs nepieciešama 3 krēma slāņiem.
3.
Gatavo kūku – uz cepumu pamatnes izklāj saputoto masu un ar karoti viegli izšļaksta dzērveņu ievārījumu. Virsū izklāj plāni sagrieztu zefīru.
4.
Atkārto iepriekšējo soli, pēc tam pa virsu uzklāj atlikušo saputoto masu. Kūkas sānus dekorē ar bezē cepumiem.
5.
Dekorē kūkas virsu ar ogām pēc savas izvēles, piemēram, zemenēm un novieto kūku ledusskapī vismaz uz 6 h (ieteicams atstāt uz diennakti).