Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam
4 gab.
olas
4 ēd.k.
milti
4 ēd.k.
Mandeļu milti
1 gab.
Laims (vai citrons)
10 g
cepamais pulveris
6 ēd.k.
brūnais cukurs
10 g
Kanēļa cukurs
75 g
sviests
50 ml
Augu eļļa
6 gab.
aprikozes
Sastāvdaļas krēmam
250 g
krēmsiers
100 g
Kondensētais piens
75 g
Sviests (izkausēts)
1 iepak. (aptuveni 400 g)
Saldētas ogas
Biskvīts ar aprikozēm
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Traukā pievieno olas, brūno cukuru, 1/3 laima sulas, augu eļļu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Paralēli cepamformā ieklāj cepamo papīru un pievieno sagatavoto mīklu.
3
Virsū mīklai liek garenās šķēlītēs sagrieztas aprikozes, un biskvītu cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
4
Kamēr biskvīts cepas, saldētas ogas ievieto katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes brūno cukuru un liek uz plīts karsēties.
5
Atsevišķā traukā pievieno krēmsieru, kondensēto pienu, 1/2 laima sulu, kā arī iepriekš izkausētu siltu sviestu un samaisa.
6
Atdzesē biskvītu. Kad tas ir atdzisis, pa virsu klāj iepriekš uzkarsētās ogas, tad krēmu, un virskārtā liek garenās šķēlēs sagrieztas aprikozes. Var pievienot arī svaigas piparmētru lapiņas.