• KLUBS •

Receptes

3-4 h.
Sarežģītības pakāpe

Ziemassvētku virtuļi

Sastāvdaļas (15 lielu virtuļu pagatavošanai)
Mīklai:
Milti 450 g
Piens 180 ml
Sviests 50 g
Cukurs 50 g
Olas 2 gab
Sausais raugs 11 g
Šķipsna sāls
Eļļa vārīšanai
 
1.solis
Pagatavo mīklu.
Siltā pienā izkausē sviestu. Sajauc pārējās sastāvdaļas un pievieno pienu ar sviestu. Mīci mīklu, līdz tā paliek vijīga. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.
 
2.solis
Liec raudzēt mīklu siltā vietā uz apmēram 1-2 h. Rūgstot mīklas apjoms dubultosies.
 
3.solis
Izrullē mīklu 1 cm biezā slānī. Ar lielāka un mazāka diametra krūzīti izspied virtuļu formu. Liec raudzēt virtuļus uz apmēram 1 h.
 
4.solis
Katliņā uzkarsē eļļu. Liec eļļā pa vienam virtuļus (tā, lai tie nesaskaras) un vāri apmēram 40 sekundes no katras puses.
 
5.solis
Kad virtuļi atdzisuši, sāc dekorēt ar izkausētu šokolādi, konfektēm, sāļajiem kliņģeriem, pūdercukuru, krāsainu glazūru un cukura dekoriem. Ļauj vaļu fantāzijai.

Iesakām arī: