• KLUBS •

Receptes

60 min
Sarežģītības pakāpe

Spageti ķirbja “makaroni”

Sastāvdaļas:
 
1 spageti ķirbis
2 ēdamkarotes sviests
1 ķiploku daiviņa
2 saujas sakapātu pētersīļu
60 g rīvēta parmezāna 
 
Spageti ķirbi pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj sēklas. Liek cepešpannā ar mīkstuma pusi uz leju. Cep cepeškrāsnī 45 min. Atdzesē 10 min un ar dakšiņu izgrebj mīkstumu, lai izveidojas spageti līdzīgi stiebriņi. 
 
Pannā izkausē sviestu un apcep ķiploku, pievieno pētersīļus, pievieno spageti ķirbja mīkstumu. Apcep pāris minūtes un pārkaisa ar sieru, līdz tas izkūst. Pasniedz siltu.
 
Spageti ķirbis - tas reizēm tiek dēvēts arī par spageti dārzeni. Spageti ķirbis var būt gan krēmīgi baltā krāsā, gan izteikti dzeltens, gan gaiši oranžs. Savu stiegraino tekstūru ķirbis iegūst tad, kad tiek pagatavots. Svaiga ķirbja mīkstums ir stingrs un viendabīgs. Uzturvērtības ziņā tas ir lielisks dārzenis, jo satur maz kaloriju, tas ir bagātīgs ar beta karotīnu un A vitamīnu, kā arī B grupas vitamīniem.
 
Līva Liepiņa
“Esmu divu bērnu mamma, kurai ļoti patīk gatavot ēst. Tā kā vecākais bērns jau ēd pats, taču jaunākā nupat ir atklājusi pirmo garšu pasauli, lielu daļu manas ikdienas aizņem ēst gatavošana kā vienam, tā otrai. Zinu, ka mums visām gribas būt labām mammām, kas iepriecina mazos ar interesantu un veselīgu ēdienu, taču bieži mēdz trūkt laika un ideju. Tāpēc man ir padomā pāris vieglas un veselīgas receptes, ar kurām šeit dalīšos. Ieskaties un iedvesmojies!”
Iesakām arī:

Mūsu pakalpojumiVisi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes
{literal} {/literal}