Sarkano sīpolu un fenheli sakapā, ber pannā un apcep olīveļļā. Kad apcepušies, sakapā seleriju kātus un ķiploku. Pievieno sīpoliem. Visu sautē, kamēr visi dārzeņi mīksti.
Tomātus sagriež rupjos gabaliņos. Pievieno pannā esošajai masai, lai sautējās. Kad viss pasautējies, pievieno brūno cukuru un kanēļcukuru. Visu turpina sautēt. Pievieno sarkanvīna etiķi, visu sautē.
Kad mērce šķiet labi izsautējusies, visu lej blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pēc tam pārlej sietā un izberž caur sietu, līdz iegūta kečupa konsistences masa bez jebkādiem biezumiem. Pilda pudelēs. Var uzglabāt ledusskapī vairākas nedēļas.
Tomātu laiks vasarāir lielisks brīdis, jo šķiet, ka no tiem var pārtikt no rīta līdz vakaram. Un, ja tāir sagadījies, ka šis lieliskais dārzenis mājās ir krietnādaudzumā, tad tas ir jāliek lietāvisos veidos. Tākāmūsu ģimenēkečups ir bijis iemīļots jau no paša sākuma, tad, parādoties bērniem, sāku to gatavot pati, lai būtu droša, ka tajāiekšānav sliktu sastāvdaļu. Un tas patiešām vienmēr ir izdevies varengards! Tomāti ir lielisks C vitamīna avots. Tie stiprina sirdi un attīra kuņģi. Uztura speciālisti iesakagadāapēst vismaz 20 kg tomātu, tāpēc dažādība tomātu receptēs var nākt tikai par labu.