• KLUBS •

Receptes

60 min
Sarežģītības pakāpe

Tomātu kečups

Sastāvdaļas:
 
Olīveļļa
3 tomāti
1 sarkanais sīpols
1/2 fenheļa
4 seleriju kāti
Ķiploks
5 ēdamk. brūnā cukura
1 ēdamk. kanēļcukura
150 ml sarkanvīna etiķa
Sāls, pipari
 
 
 
Sarkano sīpolu un fenheli sakapā, ber pannā un apcep olīveļļā. Kad apcepušies, sakapā seleriju kātus un ķiploku. Pievieno sīpoliem. Visu sautē, kamēr visi dārzeņi mīksti. 
Tomātus sagriež rupjos gabaliņos. Pievieno pannā esošajai masai, lai sautējās. Kad viss pasautējies, pievieno brūno cukuru un kanēļcukuru. Visu turpina sautēt. Pievieno sarkanvīna etiķi, visu sautē. 
Kad mērce šķiet labi izsautējusies, visu lej blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pēc tam pārlej sietā un izberž caur sietu, līdz iegūta kečupa konsistences masa bez jebkādiem biezumiem. Pilda pudelēs. Var uzglabāt ledusskapī vairākas nedēļas. 
 
 
Tomātu laiks vasarā ir lielisks brīdis, jo šķiet, ka no tiem var pārtikt no rīta līdz vakaram. Un, ja tā ir sagadījies, ka šis lieliskais dārzenis mājās ir krietnā daudzumā, tad tas ir jāliek lietā visos veidos.
Tā kā mūsu ģimenē kečups ir bijis iemīļots jau no paša sākuma, tad, parādoties bērniem, sāku to gatavot pati, lai būtu droša, ka tajā iekšā nav sliktu sastāvdaļu. Un tas patiešām vienmēr ir izdevies varengards! 
Tomāti ir lielisks C vitamīna avots. Tie stiprina sirdi un attīra kuņģi. Uztura speciālisti iesaka gadā apēst vismaz 20 kg tomātu, tāpēc dažādība tomātu receptēs var nākt tikai par labu. 
 
Iesakām arī: