Informatīvais tālrunis (8-22)
8 000 2020 info@maxima.lvSastāvdaļas:
200 ml saldais krējums
200 g šokolāde
50 g kakao
3 olas
50 g cukurs
20 g kartupeļu ciete
šķipsna sāls
Dekorēšanai:
Zemenes
Marcipāns
Pārtikas krāsvielas (sarkanā un dzeltenā)
Burkānu laksti
1.solis
Vienā bļodā izkausē šokolādi, pievieno kakao, olu dzeltenumus un kartupeļu cieti. Otrā bļodā sakul saldo krējumu stingrās putās un pievieno šokolādes masai. Atsevišķi sakul olu baltumus ar šķipsnu sāls un iecilā kopējā šokolādes masā. Desertu liek mazos trauciņos vai burciņās un ievieto uz 3 h ledusskapī sastingt.
2.solis
Tikmēr no marcipāna ar pārtikas krāsvielu palīdzību veido oranžu masu. Pārgriež zemenes uz pusēm un katru pusīti ietin marcipāna masā, veidojot mazus burkāniņus. Galā iesprauž īstu burkāna lakstu.
3.solis
Kad deserts sastindzis, pārkaisa to ar kakao un dekorē ar burkānu.