• KLUBS •

Receptes

60min
Sarežģītības pakāpe

Smiltsērkšķu groziņi

Produkti:

Smilšu mīklas groziņiem:

50 g cukurs

200 g milti

100 g sviests

2 olu dzeltenumi

1 TK cepamais pulveris

šķipsna sāls

 

Produkti pildījumam:

200 g smiltsērkšķu ievārījums

300 g cukurs

1 olas baltums

15 g agar-agar vai želantīns

80 ml ūdens

Pūdercukurs

 
1.solis

Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, šķipsnu sāls, cepamo pulveri un miltus. Masu mīca ar rokām līdz viendabīgai konsistencei. 

Cepamtrauciņus ieziež ar sviestu un piepilda ar mīklu, veidojot groziņu formu.  Mīklas pamatni sadursta ar dakšu, lai mīkla cepoties neceltos. Liek krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes. Kad groziņi gatavi, tos karstus izņem no cepamtraukiem un atdzesē.

2.solis

Gatavo pildījumu. Uzkarsē ievārījumu, pievieno 100 g cukuru un ar mikseri puto. Pievieno olu baltumu un turpina putot līdz masa dubulto apjomu.
3.solis
Katlā uzbriedina želantīnu vai agra-agaru un liek vārīties, pievienojot ūdeni un atlikušo cukuru. Kad sīrups kļūst staipīgs, to smalkā strūklā lej klāt putojamai masai, turpinot putot līdz masa iegūst pavisam stingru struktūru.

4.solis

Groziņu vidū liek ievārījumu un ar konditorejas maisiņa palīdzību virsū uzspiež krēmu.

Groziņus apkaisa ar pūdercukuru un uzglabā ledusskapī.

Iesakām arī: