• KLUBS •

Receptes

30 min
Sarežģītības pakāpe

Rupjmaizes kārtojums

Šis ēdiens ir lieliska alternatīva visiem tiem ēdājiem, kuri ļoti skeptiski izturas pret tradicionālo maizes zupu, kura jāatzīst, arī man neiet pie sirds. Bet šis saldais ir izcils ar savu struktūru un izskatu, kas gan bērniem, gan pieaugušajiem noteikti ies pie sirds pie svētku galda!
 
Sastāvdaļas:
2 glāzes rīvēta rupjmaize
1 glāze brūklenes vai dzērvenes (vai šo ogu ievārījums)
500ml saldais krējums
4 ēdamkarotes cukurs
1 tējkarote kanēlis
 
Rupjmaizi sajauc ar kanēli. Ogas sablenderē ar 2 ēdamkarotēm cukura. Ja izmanto ievārījumu, cukuru neliek. Puto putukrējumu, pieliek 2 ēdamkarotes cukura. Ņem deserta traukus. Liek kārtās rupjmaizi, ievārījumu, putukrējumu, atkārto šo pašu, līdz deserta trauks pilns. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un rupjmaizes drupačām. 
 
Iesakām arī: