• KLUBS •

Receptes

30 min.
Sarežģītības pakāpe

Rīsu pudiņš

Maniem bērniem viens no mīļākajiem ēdieniem, protams, ir deserts. Tāpēc ikdienā cenšos izdomāt pēc iespējas veselīgākas un mazāk saldinātas receptes. Šis rīsu pudiņš ir īpaši iecienīts, jo tas neaizņem daudz laika gatavošanas ziņā un garšo patiešām fantastiski. Vasaras sezonā tas tiek papildināts ar dažnedažādām ogām un augļiem, bet arī ziemas sezonā ir iemesls izvilkt no saldētavas vasarā sasaldētos labumus. Pašas rīsu pārslas ir lielisks produkts, jo tās būs ātrāk pagatavot nekā parastos rīsus. Pasniegt var ar dažādiem ievārījumiem, biezeņiem vai jebko, kas mājās ir pa rokai. 
 
Sastāvdaļas:
100 g rīsu pārslu
100 ml kokosriekstu piena
400 ml piena
Vaniļas pāksts
1 tējkarote kokosriekstu skaidiņu
Ievārījums/ogas pēc izvēles
 
Katliņā liec vārīties pienu, sajauktu ar kokosriekstu pienu. Pievieno atvērtu vaniļas pāksti. Kad piens uzvārījies, ieber rīsu pārslas un kokosriekstu skaidiņas. Maisot vāri uz lēnas uguns, kamēr pudiņš sabiezē. Servē deserta traukā un pārklāj ar ievārījumu, riekstiem vai ogām. 
 
Iesakām arī: