• KLUBS •

Receptes

40min
Sarežģītības pakāpe

Rabarberu kūka

Produkti:

4 olas

4 ĒK cukura

4 ĒK miltu

1 ĒK cepamā pulvera

200 g rabarberi

Šķipsna sāls

 

Produkti krēmam

500 g skābā krējuma

200 g cukura

1 paciņa vaniļas cukura

Kanēlis

 

1.solis

Atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās. Dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ līdz biezai, gaiši dzeltenai masai.

 

2.solis

Dzeltenumu un cukura masai pievieno caur sietu sijātus miltus un rūpīgi iecilā masā. Pievieno olu baltumus - iecilājot, nevis iemaisot. 

Pašus beidzamos pievieno mazos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

Lej formā un cep, kamēr gatavs.

 

3.solis

Kamēr kūka cepās, pagatavo krēmu - sajaucot krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.

 

4.solis

Gatavo kūku atkarībā no biezuma pārgriež divās vai trīs daļās un bagātīgi smērē pa vidu ar krēmu. Arī virskārtu pārlej ar krēmu un pārkaisa ar kanēli un rabarberu gabaliņiem.

Liek kūku vēsumā uz vismaz 3 stundām.

Iesakām arī: