Informatīvais tālrunis (8-22)
8 000 2020 info@maxima.lvProdukti:
4 olas
4 ĒK cukura
4 ĒK miltu
1 ĒK cepamā pulvera
200 g rabarberi
Šķipsna sāls
Produkti krēmam
500 g skābā krējuma
200 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Kanēlis
1.solis
Atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās. Dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ līdz biezai, gaiši dzeltenai masai.
2.solis
Dzeltenumu un cukura masai pievieno caur sietu sijātus miltus un rūpīgi iecilā masā. Pievieno olu baltumus - iecilājot, nevis iemaisot.
Pašus beidzamos pievieno mazos gabaliņos sagrieztus rabarberus.
Lej formā un cep, kamēr gatavs.
3.solis
Kamēr kūka cepās, pagatavo krēmu - sajaucot krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
4.solis
Gatavo kūku atkarībā no biezuma pārgriež divās vai trīs daļās un bagātīgi smērē pa vidu ar krēmu. Arī virskārtu pārlej ar krēmu un pārkaisa ar kanēli un rabarberu gabaliņiem.
Liek kūku vēsumā uz vismaz 3 stundām.