• KLUBS •

Receptes

45 min
Sarežģītības pakāpe

Rabarberu-klimpu zupa

Sastāvdaļas:
 
1,5 l ūdens
4 rabarberu kāti
200 g cukura
Apelsīna miziņa 
1 ēdamk. kartupeļu cietes
2 ēdamk. auksta ūdens
1 ola
2 ēdamk. cukura
100–150 g kviešu miltu
 
Rabarberus smalki sagriež un liek vārīties. Kad tie nedaudz pavārījušies, pievieno cukuru un pierīvē apelsīna miziņu. Kad rabarberi mīksti, pievieno krūzītē sajauktu kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni. Iemaisa rabarberos, līdz veidojas vajadzīgā ķīseļa konsistence. 
Veido klimpas. Sakuļ olu ar cukuru. Pievieno miltus, līdz veidojas pabieza mīkla. Katliņā uzvāra ūdeni. Kad tas ir vārošs, ņem mīklu ar tējkaroti un liek karstajā ūdenī. Kad klimpas uzpeld virs ūdens, tās ir gatavas. 
Zupu var pasniegt gan siltu, gan vēsu, garšos vienlīdz labi!
 
Rabarbers ir tas dārzenis, kas atklāj Latvijas dārzeņu un augļu sezonu, jo parādās jau krietni pirms Jāņiem. Sākotnēji rabarberi tika izmantoti galvenokārt ārstnieciskos nolūkos gremošanas procesu veicināšanai un astmas ārstēšanai, taču to cena bija ļoti augsta. Pārtikā tos plaši sāka izmantot 17. gs. beigās. Rabarbera kāts satur daudz nozīmīgu vitamīnu un mikroelementu, piemēram, kāliju un kalciju, kas stiprina kaulus, uzlabo redzi un veicina nervu sistēmas darbību. Tas satur arī C vitamīnu un dažādas labās skābes. 
Iesakām arī: