• KLUBS •

Receptes

45 min.
Sarežģītības pakāpe

Puķkāpostu rīsi

Saviem bērniem dienas maltītes cenšos pagatavot ar pēc iespējas vairāk vērtīgiem dārzeņiem un mazāk ar ogļhidrātiem bagātām piedevām, tādēļ šī recepte nāca tieši laikā. Puķkāposti ir lielisks dārzenis, jo satur patiešām daudz vitamīnu, kā arī dzelzi, kalciju un jodu. Jāatzīmē arī, ka puķkāpostos parasti ir vairāk vitamīnu nekā galviņkāpostos. Šobrīd var atrast varendaudz recepšu ar puķkāpostiem, un tas mani priecē. Tos var gan vārīt, gan cept, gan marinēt un var pat pagatavot steiku no tā. Šī dārzeņiem bagātā recepte būs īpaši veselīga maltīte mazajiem censoņiem. 
 
Sastāvdaļas:
1 vidēja izmēra puķkāposts
4 olas
Pusglāze smalki sagrieztu sīpolu
2 smalki sagrieztas ķiploka daiviņas
3 vidēja izmēra burkāni
240 g kukurūzas
180 g saldētu zaļo zirnīšu
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Sāls, pipari u.c. 
 
Sagriez puķkāpostu mazākās daļās un liec virtuves kombainā. Sasmalcini puķkāpostu, lai tā konsistence atgādinātu irdenus rīsus. Noliec malā. 
Lielā pannā uzsildi kokosriekstu eļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus un apcep, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Pievieno zirnīšus, burkānus un kukurūzu un sautē uz pannas, kamēr burkāni sāk kļūt mīksti. Pievieno puķkāpostu, uzliec vāku un sautē, kamēr puķkāposts ir kļuvis mīksts. Pievieno samaisītas olas un garšvielas, iemaisi tās, lai visi dārzeņi būtu vienmērīgi apklāti ar tām. Cep, kamēr olas ir kārtīgi sacepušās. Pasniedz siltu. 
Iesakām arī: