• KLUBS •

Receptes

4h
Sarežģītības pakāpe

Ogu sorbets

Pagatavo sorbetu bez saldējuma mašīnas un tikai no trīs sastāvdaļām – ogām, ūdens un cukura sīrupa. Improvizē ar garšām – gatavo no jebkurām ogām un augļiem, kā arī miksē tos kopā!
 
Sastāvdaļas:
500 g ogas
60 ml ūdens
200 ml cukura sīrups
 
Pagatavošana:
Sākumā no ūdens un cukura pagatavo cukura sīrupu (1:1 proporcijā) – katlā ielej ūdeni un izšķīdini cukuru tik ilgi, līdz ūdens uzvāras, pēc tam izslēdz uguni un ļauj tam atdzist, vislabāk uz nakti. Blenderī ieliec ogas, pievieno 60 ml ūdeni un samal vienmērīgā masā. Pēc tam, lai sorbetā nebūtu ogu kauliņi un mizas, sablenderētās ogas izkās caur sietiņu. Ogu masu sajauc ar cukura sīrupu 2:1 proporcijā, piemēram, ja ir 400 ml ogas, tad pievieno 200 ml cukura sīrupu.  Bļodu ar sorbetu ieliec saldētavā uz 1 stundu, tad izņem, samaisi ar dakšiņu un liec sasaldēties vēl uz divām stundām. Kad laiks ir pagājis, salauz sorbetu gabalos un sablenderē to blenderī vienveidīgā masā, liec saldējuma konteinerī un saldē vēl 1 stundu.
Iesakām arī: