• KLUBS •

Receptes

30 min
Sarežģītības pakāpe

Ogu rulete

Šī ogu rulete ir mans bērnības ēdiens, jo vienmēr, kad braucām ciemos pie omes, viņa galdā pasniedza šo. Un es nekad nevarēju saprast, kā vienam cilvēkam vienmēr var mājās būt tik garda kūka! Pieaugot sapratu, ka šī rulete ir tik vienkārša, ka to pagatavot būtībā var uzreiz, tiklīdz piesakās ciemiņi, ja vien mājās ir ievārījums. 

Sastāvdaļas:
5 olas
5 ēdamkarotes miltu
5 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
 
Pildījumam:
Svaigas ogas, ievārījums, krējums
 
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un sadala atsevišķās bļodās. Olu dzeltenumiem pievieno miltus, cukuru un vaniļas cukuru. Puto, līdz viss cukurs izkusis. Saputo arī olu baltumus, līdz iegūtas stingras putas. Olu baltumu iecilā dzeltenumā, līdz izveidojas gaisīga mīkla. Uz lielās cepešpannas ieklāj cepamo papīru. Vienmērīgi ielej mīklu un izlīdzina. Liek cepties cepeškrāsnī uz 15 min, vai līdz virsa ir zeltaini brūna. 
Kad biskvīts ir izņemts, tad ir jārīkojas ātri, pretējā gadījumā biskvītu būs grūti sarullēt, jo tas būs jau nedaudz sacietējis. 
Biskvītu ar visu cepamo papīru izņem no cepešpannas un apmet otrādi. Noņem cepamo papīru no mīklas. Uz tās pašas biskvīta virsmas smērē izvēlēto pildījumu, ber ogas, bet vienu malu, vismaz 4cm platumā, atstāj neapsmērētu. Kad pildījums uzlikts, sāk rullēt ciet, neapziesto malu atstājot kā pēdējo. Aizrullē pavisam un ietin cepamajā papīrā uz dažām minūtēm, lai iegūtu formu un savilktos garšas. Pēc tam griež gabaliņos un pasniedz ar svaigām ogām vai saldējumu.
 
Iesakām arī: