Informatīvais tālrunis (8-22)
8 000 2020 info@maxima.lvProdukti:
1 kg īsie lauku gurķi
1 l ūdens
2 ĒK sāls
1 ĒK cukurs
1 ķiploka galviņas
Diļļu bunte
Upeņu lapas
Melnie graudu pipari
Šī recepte piemērota tiem, kas visu dara pēdējā brīdī. Vai tiem, kuriem visu vajag tagad un tūlīt.
1.solis
Nomazgā gurķus un nogriez tiem galus. Nolobi ķiploku daiviņas.
2.solis
Traukā, kurā liksi sālīties gurķus, ieliec daļu diļļu kātu, upeņu lapas, ķiplokus un melnos graudu piparus. Kārto gurķus, pamīšus liekot vel dilles, ķiplokus un upeņu lapas.
3.solis
Kad trauks piepildīts, sagatavo sālījumu. Uz vienu litru ledaini auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Visu izmaisi līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej pāri gurķiem.
Jau pēc 1 stundas gurķi būs gardi un kraukšķīgi.
Ideālā variantā gurķiem jānostāvas 3-4 stundas.