• KLUBS •

Receptes

Kvinojas bumbiņas
30 min
Sarežģītības pakāpe

Kvinojas bumbiņas

Vai tava atvase ir iecienījusi gaļas bumbiņas? Izmēģini tā vietā veselīgāku versiju – kvinojas bumbiņas ar dārzeņiem, kas būs lielisks našķis vai piedeva citiem ēdieniem!
 
Sastāvdaļas
1 glāze izvārītas un atdzesētas kvinojas
¼ glāze maizes drupatas
½ glāze sarīvēts siers
1 sauja sasmalcinātu lapu kāpostu (kale) vai spinātu
¼ glāze sasmalcinātu tomātu
1 ola
½ tējk. ķiploku pulveris
¼ tējk. sāls
Pipari
2 tējk. itāļu garšvielas
Sarkano piparu pārslas
 
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Uz cepešpannas izklāj cepampapīru. Visas sastāvdaļas samaisi bļodā, veido mazas bumbiņas, atstājot apmēram 2 cm starpā. Cep aptuveni 13-16 minūtes, pa vidam apgriežot uz otru pusi. Bumbiņas ir iespējams arī sasaldēt ēšanai vēlāk, tikai pēc krāsns ļauj tām pilnībā atdzist.
 
Iesakām arī: