• KLUBS •

Receptes

60 min.
Sarežģītības pakāpe

Ķirbju zupa

Par ķirbi esmu dzirdējusi sakām, ka tas dodot labumu jau tikai no tā, ka ar savu dzelteno saules krāsu un pozitīvo enerģiju atrodas istabā. Un es tam varu piekrist, jo ķirbis mūsu ģimenē ir ļoti iecienīts. Ķirbis ir piesātināts ar visiem organismam nepieciešamajiem vitamīniem un uzturvielām. Vienmēr, kad zūd iedvesma jaunu ēdienu gatavošanā, talkā nāk ķirbis, jo no tā mazāk nekā stundas laikā var pagatavot pasakainu pusdienu vai vakariņu ēdienu, kas būs patīkams katrai gaumei. Zupu katru reizi variējam pēc noskaņojuma un pēc tā, kas atrodas ledusskapī. Dažreiz papildinām to ar grauzdiņiem, citreiz ar nedaudz apceptu cūkgaļas krūtiņu vai ar jebko citu, kas katram kārojas. Noteikti iesaku rudenī izmēģināt dažādas šīs zupas variācijas un atrast sev tīkamāko.
 
Sastāvdaļas:
500 g ķirbja
80 g sarkano lēcu
100 g kausētā siera
100 g cūkgaļas krūtiņas
3 ēdamkarotes ķirbju sēklu dekorēšanai
 
Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek katlā vārīties kopā ar lēcām. Ūdeni lej tikai tik, lai tas nosegtu ķirbi. Vāra visu, kamēr sastāvdaļas ir mīkstas. Paralēli uz pannas apcep cūkgaļas krūtiņu un, ja nepieciešams, uz citas pannas apgrauzdē ķirbju sēklas. Zupai piejauc kausēto sieru un visu sablenderē, līdz iegūta viendabīga masa. Pārber ar cūkgaļas krūtiņas gabaliņiem un sēklām, pasniedz siltu. 
 
Iesakām arī: