• KLUBS •

Receptes

15 min.
Sarežģītības pakāpe

Humuss

Sastāvdaļas ģimenes porcijai:
Turku zirņi 500 g (konservēti vai vārīti)
Ķiploks - 1 galviņa
Citrons - 1 gab.
Tahini jeb sezama sēklu mērce - 2 ĒK
Melnie pipari
Sāls
Paprikas pulveris vai Kajenas pipari, ja mīli asus ēdienus
Olīveļļa - 100 ml
 
Kad pie čipsu vai dārzeņu uzkodām ir apnikušas krējuma mērces, tad ķeramies klāt humusa pagatavošanai.
 
Vispirms sajauc izspied sulu no vesela citrona un sajauc to ar 2 ēdamkarotēm Tahini mērces. Sajaukšanai izmanto rokas blenderi. Tad pievieno olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas un saspiestas ķiploku daiviņas.
Kad tas izdarīts, masai pievieno apmēram 250 g uzsildītu turku zirņu un turpini blendēt. Kad masa ir kārtīgi sajaukusies, pievieno atlikušos zirņus un blendē, kamēr gatavs.
Gatavo humusu liec bļodā, pārslaki ar olīveļļu un parkaisi ar paprikas pulveri vai kajenas pipariem.
Apkārt bļodai kārto turku maizi, kukurūzas čipšus vai dārzeņus.
 
Iesakām arī: