• KLUBS •

Receptes

30 stundas
Sarežģītības pakāpe

Cidoniju sukādes

Sastāvdaļas:
Cidonijas 200 g
Cukurs 100 g
 
Rudenīgs un vitamīniem bagāts našķis - cidoniju sukādes, kas garšos ikvienam bērnam, kuram garšo skābenās konfektes.
 
Ar sukāžu daudzumu var variēt, ņemot par pamatu attiecību 2:1 jeb 2 vienības cidoniju un 1 vienību cukuru. 
Vispirms nomazgā cidonijas, pārgriež tās uz pusēm un izņem sēklotni un sēklas. Nākamais solis ir sagriezt cidonijas plānās šķēlītēs, bet, protams, var griezt arī kubiciņos vai jebkurā tīkamā formā.
Sagrieztās cidonijas apkaisa ar cukuru un ļauj nostāvēties 24 h istabas temperatūrā.
Nākamā dienā, kad ir izveidojies sīrups, to caur sietu notecina un cidonijas izklāj žāvētājā vai uz plāts cepeškrāsnī. Ja sukādes gatavosi žāvētajā, tas prasīs apmēram 12 h, savukārt cepeškrāsnī ap 6 h uz vismazāko režīmu. 
Kad sukādes gatavas, tās ieber burciņā, papīra turzā vai auduma maisiņā. Lieto kā končas vai pievieno tējām.
 
Iesakām arī: