• KLUBS •

Receptes

45 min.
Sarežģītības pakāpe

Buberts ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas:
 
4 olas
150g manna
5 ēk cukura
1l piens
1 tk vaniļas cukurs
 
Mērci:
150g dzērvenes
cukurs pēc garšas
kartupeļu ciete
 
Olu dzeltenumus kuļ atsevišķā bļodā kopā ar cukuru un vaniļas cukuru līdz iegūta gaiša, viedabīga masa. Citā bļodā kuļ olas baltumus līdz tie ir stingrās putās. 
Uz plīts liek vārīties pienu. Kad tas ir karsts, pievieno mannu. Ar putojamo slotiņu mannu iemaisa un turpina maisīt līdz iegūta vēlamā konsistence. Pievieno olas dzeltenumu un turpina maisīt. Pavāra vēl 2min un ņem nost no uguns. Iecilā olas baltumus. Maisa līdz izveidojies gaisīga masa. Ļauj atdzist un tikmēr gatavo mērci. Katliņā liek vārīties dzērvenes un pielej nelielu daudzumu ūdens. Kad ūdens uzvārījies un dzērvenes pārsprāgušas, ņem kartupeļu stampu un sastampā ogas. Masu izlaiž caur sietu. Sulu lej atpakaļ katlā, liek uz lēnas uguns. Izregulē garšu - pievieno cukuru un ūdeni, ja nepieciešams. Beigās pievieno kartupeļu cieti un maisa uz lēnas uguns, kamēr mērce nedaudz sabiedē. Ļauj atdzist.
Ēdienu pasniedz vēsu. 
 
Līva Liepiņa
“Esmu divu bērnu mamma, kurai ļoti patīk gatavot ēst. Tā kā vecākais bērns jau ēd pats, taču jaunākā nupat ir atklājusi pirmo garšu pasauli, lielu daļu manas ikdienas aizņem ēst gatavošana kā vienam, tā otrai. Zinu, ka mums visām gribas būt labām mammām, kas iepriecina mazos ar interesantu un veselīgu ēdienu, taču bieži mēdz trūkt laika un ideju. Tāpēc man ir padomā pāris vieglas un veselīgas receptes, ar kurām šeit dalīšos. Ieskaties un iedvesmojies!”
Iesakām arī:

Mūsu pakalpojumiVisi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes
{literal} {/literal}