Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Bietes sagriež plānās šķēlītēs. Tās izkārto uz cepamās pannas (vai vairākām), apslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un liek cepties uz 25 minūtēm. Pēc tam pannas samaina. Un cep vēl 25 min. Kad čipsi gatavi, tos ņem laukā un atdzesē, lai tie paliktu kraukšķīgi. Var pasniegt ar dažadām mērcēm.
Bietes mūsu ģimenēir iemīļotas jau no laika gala. Tās ēdam gan zupās, gan salātos. Un nu arīkāčipsus! Bietes ir patiešām nenovērtēts dārzenis. Bietes satur C vitamīnu, B grupas vitamīnus, folijskābi, dzelzi un magniju. Bet biešu lapiņās ir daudz vairāk C vitamīna kāpašāsaknē.Izvēloties bieti, priekšroka jādod tumšākas krāsas bumbulim, jo tas ir augstvērtīgāks un satur mazāk kokšķiedru. Tāpat kācitus dārzeņus un augļus, kas satur C vitamīnu, arībietes neiesaka uzglabāt nomizotas, jo C vitamīns skābekļa ietekmēnoārdās un līdz ar to mazinās dārzeņa uzturvērtība.