• KLUBS •

Receptes

60 min
Sarežģītības pakāpe

Biešu čipsi

Sastāvdaļas:
 
Bietes
Olīveļļa 
Sāls/garšvielas
 
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Bietes sagriež plānās šķēlītēs. Tās izkārto uz cepamās pannas (vai vairākām), apslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un liek cepties uz 25 minūtēm. Pēc tam pannas samaina. Un cep vēl 25 min. Kad čipsi gatavi, tos ņem laukā un atdzesē, lai tie paliktu kraukšķīgi. Var pasniegt ar dažadām mērcēm. 
 
Bietes mūsu ģimenē ir iemīļotas jau no laika gala. Tās ēdam gan zupās, gan salātos. Un nu arī kā čipsus!
Bietes ir patiešām nenovērtēts dārzenis. Bietes satur C vitamīnu, B grupas vitamīnus, folijskābi, dzelzi un magniju. Bet biešu lapiņās ir daudz vairāk C vitamīna kā pašā saknē. Izvēloties bieti, priekšroka jādod tumšākas krāsas bumbulim, jo tas ir augstvērtīgāks un satur mazāk kokšķiedru. Tāpat kā citus dārzeņus un augļus, kas satur C vitamīnu, arī bietes neiesaka uzglabāt nomizotas, jo C vitamīns skābekļa ietekmē noārdās un līdz ar to mazinās dārzeņa uzturvērtība.
 
Iesakām arī: