• KLUBS •

Receptes

10 min.
Sarežģītības pakāpe

Banānu-auzu-cukini biezenis

Bērnam pārkāpjot pirmo garšu iepazīšanās slieksni, var sākt variēt ar dažnedažādiem interesantiem biezeņiem. Saviem bērniem vienmēr esmu mēģinājusi biezeņus gatavot tā, lai tie ir ne tikai garšās bagātīgi, bet arī vērtīgi. Šajā biezenī ir apvienoti trīs, manuprāt, ļoti vērtīgi produkti. Cukini, kas pats par sevi neizceļās ar īpašu garšu, bet ir ļoti vērtīgs C vitamīna, joda un magnija avots. Auzu pārslas, kuras tieši tāpat, pasniegtas bez piedevām, iespējams, negaršos mazajiem ēdājiem, bet kuras ir lielisks šķiedrvielu avots, kas ir palīgs nervu sistēmas veidošanā, organisma attīrīšanā un vēl daudz dažādos procesos organismā. Un banāns, kurš ir bagāts ar daudz vitamīniem un sniegs lielu enerģijas devu visam dienas cēlienam, kā arī piedos biezenim patīkami saldu garšu. Lieliska kombinācija.
 
Sastāvdaļas:
100g vārītu auzu pārslu
1 gatavs banāns
1/2 cukini
 
Cukini liek sautēties, kamēr mīksts. Kad tas gatavs, liek visas sastāvdaļas blenderī un blendē līdz izveidojas viendabīga masa.
 
Līva Liepiņa
“Esmu divu bērnu mamma, kurai ļoti patīk gatavot ēst. Tā kā vecākais bērns jau ēd pats, taču jaunākā nupat ir atklājusi pirmo garšu pasauli, lielu daļu manas ikdienas aizņem ēst gatavošana kā vienam, tā otrai. Zinu, ka mums visām gribas būt labām mammām, kas iepriecina mazos ar interesantu un veselīgu ēdienu, taču bieži mēdz trūkt laika un ideju. Tāpēc man ir padomā pāris vieglas un veselīgas receptes, ar kurām šeit dalīšos. Ieskaties un iedvesmojies!”
Iesakām arī:

Mūsu pakalpojumiVisi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes