• KLUBS •

Receptes

25 min.
Sarežģītības pakāpe

Kokosriekstu ligzdiņas

Esot mammai, man ļoti bieži trūkst laika apjomīgiem kulinārijas šedevriem, tāpēc mans azarts bieži vien ir atrast pēc iespējas vienkāršākas, bet gardas receptes. Šie kokosriekstu cepumi būs pagatavojami ātri un bez stresa jebkurā dzīves situācijā, ne tikai Lieldienās. Bet, iekļaujoties Lieldienu tematikā, šoreiz cepumus var īpaši izdekorēt, veidojot tos kā putnu ligzdiņas, papildinot ar gaisīgu krēmu un krāsainām olām. Bērni nudien šo gardumu novērtēs! 
 
Sastāvdaļas:
500 g kokosriekstu skaidiņu
1 palielas olas baltums
170 g kondensētā piena ar cukuru
Pustējkarote vaniļas cukura
Šķipsniņa sāls
 
Krēmam:
180 g krēmsiera
90 g sviesta istabas temperatūrā
90 g pūdercukura
 
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Olas baltumu sajauc ar kondensēto pienu, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Ņem cepumu formiņas un ar karoti liek iekšā kokosriekstu masu. Ar pirkstiem izveido tādas kā ligzdiņas ar paaugstinātām malām. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 17–20 minūtes vai līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni. Pa to laiku atsevišķā bļodā sakuļ krēmsieru, sviestu un pūdercukuru. Ar karoti vai konditorejas maisiņu krēmu pilda ligzdiņās. Izdekorē ar dražeju vai šokolādes olām. 
 
Iesakām arī: