• KLUBS •

Receptes

6-9 st.
Sarežģītības pakāpe

Aveņu un citu ogu roll-up

Sastāvdaļas:
 
350 g ogu (pēc izvēles)
3 ēdamk. medus vai kļavu sīrupa
 
Ogas liek blenderī un blenderē, līdz iegūta viendabīga masa. Atkarībā no ogu salduma/skābuma pievieno medu vai kļavu sīrupu. 
Ņem lielo cepešpannu un ieklāj tajā labas kvalitātes pārtikas plēvi. Ir svarīgi, lai plēve būtu laba, lai tā augstākā temperatūrā neizkustu. 
Kad plēve ieklāta, lej ogu masu pannā un izlīdzina, cik vienlīdzīgi iespējams. 
Cepeškrāsnī uzstāda viszemāko iespējamo temperatūru (apm. 50–70 grādus) un liek masu kaltēties vismaz uz 6 stundām. 
Roll-up ir gatavs, kad, pieskaroties ar pirkstu tā vidum, nekas nelīp klāt. Kad tas gatavs, ņem ārā no cepeškrāsns un noņem no plēves. Sagriež cepampapīru un roll-up vēlamaā platuma strēmelēs un satin rullīšos. 
 
Avenes ir vienas no vispopulārākajām. Lieliskas un vērtīgas ir ne tikai dārza avenes, bet arī mežā atrodamās. Tās, iespējams, ir mazāk izskatīgas, bet aromātiskākas noteikti. 
Avenes satur ļoti lielu daudzumu organismam nepieciešamo vielu kā, piemēram, dzelzi, varu, kāliju, pektīnus, folijskābi un vitamīnus. 
Šīs ogas ir ne tikai patīkamas garšas avots, tās arī satur gaistošus antibiotiķus, kas aptur mikroorganismu augšanu un vairošanos ķermenī. Tādā veidā avenes darbojas kā dabīgs antiseptiķis saaukstēšanās laikā. Arī mūsu ģimenē visgaršīgākās zāles, kad ir noķerts kārtējais bacilis, vienmēr ir aveņu zaptes tēja, kas gan garšo lieliski, gan silda aukstos vakaros. 
 
Iesakām arī: