• KLUBS •

Receptes

5 min.
Sarežģītības pakāpe

Saldā kartupeļa-mango-kvinojas biezenis

Šo es saucu par “jaunā laika” biezeni, jo visas trīs sastāvdaļas mūsu mammām, iespējams, radītu jautājumus par to, kas tas vispār ir. Tad nu, lūk, varam priecāties, ka arī mūsu zemē uzrodas arvien jauni un augstvērtīgi produkti, ar kuru garšām iepazīstināt mazos ēdājus. Saldais kartupelis ir diezgan nesen iepazīts dārzenis. Pēc izskata kaut kas starp kartupeli un bieti, bet pēc garšas starp ķirbi un burkānu. Savas saldās garšas dēļ, tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem ēdieniem, ar kuru sāk piebarot mazos ēdājus. Arī uzturvērtība tam ir lieliska, tas satur ļoti daudz B un C vitamīnus, kā arī, kāliju un kalciju. Mango biezenim piedos krēmīgu konsistenci un tikai mango raksturīgo īpatnējo priežu garšu. Kā auglis, šis, manuprāt, ir viens no tiem, kuru var pievienot gan biezeņiem, gan putrām, gan arī tāpat ēst svaigu rokās vai ievietojot “fīderī”. Trešā sastāvdaļa - kvinoja, lieliski papildinās biezeni ar nepieciešamajām šķiedrvielām. Kvinojas garša ir tik neitrāla, ka noteikti to pat nepamanīs kā biezeņa galveno sastāvdaļu.
 
Sastāvdaļas: 
1 gatavs mango
100g saldais kartupelis
100g vārīta kvinoja
 
Saldo kartupeli iztvaicē līdz tas kļuvis mīksts. Kad tas gatavs, liek visas sastāvdaļas blenderī un blendē līdz iegūta viendabīga masa. 
 
Iesakām arī: