Zemeņu un rabarberu tarte ar mandelēm un medu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g milti
1,5 tējkarotes cukurs
170 g sviests
1 tējkarote sāls
4 ēdamkarotes auksts ūdens
50 g mandeļu šķēlītes
150 g rabarberi
150 g zemenes
1 ēdamkarote citronu sula
2 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes brūnais cukurs
½ tējkarotes vaniļas pasta
400 g saldējums pasniegšanai

Zemeņu un rabarberu tarte ar mandelēm un medu

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
40 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
1
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstu sviestu un ar rokām samīca, līdz veidojas pasausa masa, pa 1 karotei pievieno ūdeni, līdz masa saiet kopā.
2
Liek to starp divām cepamā papīra loksnēm, izrullē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
4
Bļodā sajauc rabarberus, zemenes, medu, citronu sulu un vaniļu.
5
Atdzesēto mīklu liek uz cepešplāts, tai pa virsu vidū liek rabarberu un zemeņu pildījumu, malas uzloka, lai nekas netecētu ārā.
6
Uz malām uzber mandeļu šķēlītes.
7
Liek cepties uz 50 minūtēm.
8
Pasniedz ar saldējumu.