Zemeņu un rabarberu tarte ar mandelēm un medu

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
40 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
1
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

180 g milti
1,5 tējkarotes cukurs
170 g sviests
1 tējkarote sāls
4 ēdamkarotes auksts ūdens
50 g mandeļu šķēlītes
150 g rabarberi
150 g zemenes
1 ēdamkarote citronu sula
2 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes brūnais cukurs
½ tējkarotes vaniļas pasta
400 g saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

1.
Bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstu sviestu un ar rokām samīca, līdz veidojas pasausa masa, pa 1 karotei pievieno ūdeni, līdz masa saiet kopā.
2.
Liek to starp divām cepamā papīra loksnēm, izrullē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
3.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
4.
Bļodā sajauc rabarberus, zemenes, medu, citronu sulu un vaniļu.
5.
Atdzesēto mīklu liek uz cepešplāts, tai pa virsu vidū liek rabarberu un zemeņu pildījumu, malas uzloka, lai nekas netecētu ārā.
6.
Uz malām uzber mandeļu šķēlītes.
7.
Liek cepties uz 50 minūtēm.
8.
Pasniedz ar saldējumu.