Vista sviesta mērcē

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g atkauloti vistas šķiņķīši
200 g grieķu jogurts
1 ēdamkarote sarkanā karija pasta
30 g ķiploki
30 g ingvers
2 tējkarotes kurkuma
2 tējkarotes paprikas pulveris
2 tējkarotes koriandrs
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote pipari
400 g kokosriekstu piens
1 tējkarote medus
100 g saldie sīpoli
200 g konservēti tomāti
100 g sviests
10 g kinza pasniegšanai

Vista sviesta mērcē

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lieliski garšo ar rīsiem un naan maizi.
1
Bļodā sajauc grieķu jogurtu, karija pastu, sarīvētus ķiplokus un ingveru un pieber pusi visu sauso garšvielu.
2
Liek iekšā sagrieztus vistas šķiņķīšus un marinē vismaz 30 minūtes.
3
Pannā izkausē trešdaļu sviesta un liek cepties vistu 5–7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
4
Vistu izņem no pannas, un pannā ar pusi no palikušā sviesta ieber sakapātus sīpolus, cep aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
5
Pievieno atlikušās garšvielas, kā arī medu, maisot apcep 1 minūti.
6
Pievieno konservētus tomātus un atlikušo sviestu, maisot apcep 2 minūtes.
7
Liek atpakaļ vistu, pievieno kokosriekstu pienu.
8
Uzliek vāku un sautē 15–20 minūtes.
9
Pasniedz ar rīsiem, naan maizi un svaigu sakapātu kinzu.