Vista sviesta mērcē

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g atkauloti vistas šķiņķīši
200 g grieķu jogurts
1 ēdamkarote sarkanā karija pasta
30 g ķiploki
30 g ingvers
2 tējkarotes kurkuma
2 tējkarotes paprikas pulveris
2 tējkarotes koriandrs
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote pipari
400 g kokosriekstu piens
1 tējkarote medus
100 g saldie sīpoli
200 g konservēti tomāti
100 g sviests
10 g kinza pasniegšanai

Pagatavošana

Lieliski garšo ar rīsiem un naan maizi.
1.
Bļodā sajauc grieķu jogurtu, karija pastu, sarīvētus ķiplokus un ingveru un pieber pusi visu sauso garšvielu.
2.
Liek iekšā sagrieztus vistas šķiņķīšus un marinē vismaz 30 minūtes.
3.
Pannā izkausē trešdaļu sviesta un liek cepties vistu 5–7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
4.
Vistu izņem no pannas, un pannā ar pusi no palikušā sviesta ieber sakapātus sīpolus, cep aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
5.
Pievieno atlikušās garšvielas, kā arī medu, maisot apcep 1 minūti.
6.
Pievieno konservētus tomātus un atlikušo sviestu, maisot apcep 2 minūtes.
7.
Liek atpakaļ vistu, pievieno kokosriekstu pienu.
8.
Uzliek vāku un sautē 15–20 minūtes.
9.
Pasniedz ar rīsiem, naan maizi un svaigu sakapātu kinzu.