Vista ar aprikozēm un mandelēm
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Bļodā samaisa maltu kanēli, ingveru, kurkumu, sāli, piparus un eļļu.
2
Marinādi pārklāj pāri vistas šķiņķīšiem.
3
Uzkarsē pannu ar sviestu, kur apcep vistas šķiņķīšus līdz 12 minūtēm no katras puses.
4
Citā pannā apcep sīpolus ar sarīvētiem ķiplokiem.
5
Pievieno koriandru un pētersīļu buntīti, pusi ūdens un vistas šķiņķīšus.
6
Samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes.
7
Citā pannā liek medu, atlikušo ūdeni, kanēļa standziņu un aprikozes.
8
Vāra uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtēm, līdz aprikozes ir kļuvušas mīkstas un šķidrums ir samazinājies un karamelizējies.
9
Kamēr aprikozes vārās, nelielā pannā uz mērenas uguns apcep mandeles, laiku pa laikam maisot, līdz tās kļuvušas zeltainas.
10
10 minūtes pirms vistas gaļa ir gatava pievieno aprikožu maisījumu, izņem kanēļa standziņu un garšaugus.
11
Citā katliņā ielej 220 g ūdens, pievieno nedaudz olīveļļas un sāls.
12
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
13
Uzvārītajā šķidrumā ātri iemaisa kuskusu un nekavējoties nogriež uguni.
14
Nosedz katliņu ar vāku un ļaujiet nostāvēties 10 minūtes vai līdz kuskuss ir pilnībā absorbējis ūdeni.
15
Vistas gaļu pārkaisa ar mandelēm, pasniedz ar kuskusu.