Vista ar aprikozēm un mandelēm

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g cāļa šķiņķīši ar kaulu
150 g ūdens
5 g malts kanēlis
5 g malts ingvers
4 g kurkuma
4 g sāls
3 g melnie pipari
30 g olīveļļa
8 g sviests
100 g (1 gab.) sarkanie sīpoli
2 ķiploka daiviņas
10 g svaigs koriandrs
10 g svaigi pētersīļi
30 g medus
1 gab. kanēļa standziņas
30 g žāvētas aprikozes
20 g blanšētas mandeles
180 g kuskuss
220 g (kuskusam) ūdens

Pagatavošana

1.
Bļodā samaisa maltu kanēli, ingveru, kurkumu, sāli, piparus un eļļu.
2.
Marinādi pārklāj pāri vistas šķiņķīšiem.
3.
Uzkarsē pannu ar sviestu, kur apcep vistas šķiņķīšus līdz 12 minūtēm no katras puses.
4.
Citā pannā apcep sīpolus ar sarīvētiem ķiplokiem.
5.
Pievieno koriandru un pētersīļu buntīti, pusi ūdens un vistas šķiņķīšus.
6.
Samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes.
7.
Citā pannā liek medu, atlikušo ūdeni, kanēļa standziņu un aprikozes.
8.
Vāra uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtēm, līdz aprikozes ir kļuvušas mīkstas un šķidrums ir samazinājies un karamelizējies.
9.
Kamēr aprikozes vārās, nelielā pannā uz mērenas uguns apcep mandeles, laiku pa laikam maisot, līdz tās kļuvušas zeltainas.
10.
10 minūtes pirms vistas gaļa ir gatava pievieno aprikožu maisījumu, izņem kanēļa standziņu un garšaugus.
11.
Citā katliņā ielej 220 g ūdens, pievieno nedaudz olīveļļas un sāls.
12.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
13.
Uzvārītajā šķidrumā ātri iemaisa kuskusu un nekavējoties nogriež uguni.
14.
Nosedz katliņu ar vāku un ļaujiet nostāvēties 10 minūtes vai līdz kuskuss ir pilnībā absorbējis ūdeni.
15.
Vistas gaļu pārkaisa ar mandelēm, pasniedz ar kuskusu.