Vaniļas krēmsiera saldējums
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Kas var būt labāks par mājās gatavotu saldējumu ar ogām un cepumu drupačām. Kad saldējumu izņem no saldētavas, ļauj tam mazliet sasilt 10–15 minūtes.
1
Ņem 12 x 22 cm lielu taisnstūra formu. Ieklāj tajā cepamo papīru. Ja ir saldējuma trauciņi, ņem tos.
2
Lielā bļodā saputo gaisīgu krēmsieru ar sēkliņām no vaniļas pāksts. Pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, un sēkliņas ar naža galu izkasa ārā. Tam pievieno iebiezināto pienu un turpina putot. Masai jābūt viendabīgai. Otrā bļodā saputo saldo krējumu. Saldo krējumu divās daļās lēnām iecilā krēmsiera masā.
3
Krēmu pilda trauciņos vai formā. Liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.
4
Pasniedz ar cepumu drupačām un ogām.