Tortilja ar gaļu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

125 g multigraudu tortilja
80 g skābais krējums
10 g dilles
5 g ķiploki
20 g citrons
4 g sāls
200 g liellopu gaļas steiks
2 g timiāns
2 g (steikam) sāls
2 g (steikam) pipari
15 g sviests
40 g paprika
30 g salātu maisījums

Tortilja ar gaļu

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pirms steika gatavošanas izņem to no ledusskapja un atstāj 30 minūtes istabas temperatūrā.
2
Tikmēr sagriež papriku plānās šķēlēs un nomazgā salātus.
3
Pagatavo mērci – krējumam pievieno smalki sagrieztus ķiplokus un dilles, pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
4
Steiku no abām pusēm iesmērē ar pipariem un sāli.
5
Liek uz sakarsētas pannas ar eļļu un cep 2 minūtes no abām pusēm.
6
Pievieno ķiploka daiviņu, timiānu un sviestu.
7
Samazina uguni, apslaka steiku ar sviestu un noņem no pannas.
8
Steiku atpūtina 5 minūtes un tad sagriež plānās šķēlēs.
9
Pirms tortiljas locīšanas to apcep 1 minūti no abām pusēm uz sakarsētas pannas bez eļļas.
10
Sagatavo tortilju – pirmo klāj pusi mērces, pēc tam liek salātus un papriku, steiku un atlikušo mērci.
11
Sarullē un pasniedz.