Tortilja ar gaļu

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

125 g multigraudu tortilja
80 g skābais krējums
10 g dilles
5 g ķiploki
20 g citrons
4 g sāls
200 g liellopu gaļas steiks
2 g timiāns
2 g (steikam) sāls
2 g (steikam) pipari
15 g sviests
40 g paprika
30 g salātu maisījums

Pagatavošana

1.
Pirms steika gatavošanas izņem to no ledusskapja un atstāj 30 minūtes istabas temperatūrā.
2.
Tikmēr sagriež papriku plānās šķēlēs un nomazgā salātus.
3.
Pagatavo mērci – krējumam pievieno smalki sagrieztus ķiplokus un dilles, pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
4.
Steiku no abām pusēm iesmērē ar pipariem un sāli.
5.
Liek uz sakarsētas pannas ar eļļu un cep 2 minūtes no abām pusēm.
6.
Pievieno ķiploka daiviņu, timiānu un sviestu.
7.
Samazina uguni, apslaka steiku ar sviestu un noņem no pannas.
8.
Steiku atpūtina 5 minūtes un tad sagriež plānās šķēlēs.
9.
Pirms tortiljas locīšanas to apcep 1 minūti no abām pusēm uz sakarsētas pannas bez eļļas.
10.
Sagatavo tortilju – pirmo klāj pusi mērces, pēc tam liek salātus un papriku, steiku un atlikušo mērci.
11.
Sarullē un pasniedz.