Tomātu krēmzupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
2 kg
tomāti
300 g
saldais krējums
300 g
sīpoli
5 g
timiāns
5 g
lauru lapas
60 g
brūnais cukurs
50 g
baltvīna etiķis
10 g
sāls
3 g
pipari
20 g
olīveļļa cepšanai
10 g
baziliks
Tomātu krēmzupa
Kopējais
laiks
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Tomātus un sīpolus sagriež šķēlēs.
2
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, pievieno sāli un cep līdz tie kļūst mīksti.
3
Pievieno tomātus, un sautē 10 minūtes.
4
Pievieno timiānu, lauru lapas, baltvīna etiķi un brūno cukuru, sautē vēl 10 minūtes.
5
Pievieno saldo krējumu un uzvāra. Izņem timiānu un lauru lapas, liek blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz ar baziliku.