Tomātu krēmzupa

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 kg tomāti
300 g saldais krējums
300 g sīpoli
5 g timiāns
5 g lauru lapas
60 g brūnais cukurs
50 g baltvīna etiķis
10 g sāls
3 g pipari
20 g olīveļļa cepšanai
10 g baziliks

Pagatavošana

1.
Tomātus un sīpolus sagriež šķēlēs.
2.
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, pievieno sāli un cep līdz tie kļūst mīksti.
3.
Pievieno tomātus, un sautē 10 minūtes.
4.
Pievieno timiānu, lauru lapas, baltvīna etiķi un brūno cukuru, sautē vēl 10 minūtes.
5.
Pievieno saldo krējumu un uzvāra. Izņem timiānu un lauru lapas, liek blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6.
Pasniedz ar baziliku.