Tofu Budas bļoda
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
tofu
1 ēdamkarote
saldā čili mērce
1 ēdamkarote
medus
2 ēdamkarotes + pasniegšanai
sojas mērce
150 g
basmati rīsi
100 g
gurķi
4 gab.
redīsi
100 g
korejiešu burkāni
150 g
brokoļi
1 tējkarote
sezama sēkliņas
eļļa cepšanai
Tofu Budas bļoda
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Budas bļoda ir ēdiena koncepts, nevis recepte. Tas ir skaisti noformēts ēdiens, un, pareizi sakomplektēts, bļodas saturs izceļas ar īpaši augstu uzturvērtību. Tā ir sātīga, veselīga un uzturvielām bagāta maltīte.
Lai pagatavotu Budas bļodu, tā jāsadala četrās vienādās daļās. Vienu no tām pilda ar olbaltumvielām bagātiem produktiem (pākšaugi, rieksti, tofu, soja, gaļa, zivs), otru – ar ogļhidrātus saturošiem graudaugiem (to skaitā dažādas nūdeles), trešā sastāv no dārzeņiem (svaigi, marinēti, cepti), bet ceturtajā daļā liekam “topingus” (sēkliņas, dīgsti, mērces, grauzdiņi, kraukšķīgi sīpoli, rieksti u. tml.).
Veidojot Budas bļodu, ir svarīgi domāt ne tikai par garšu saderību, bet arī par dažādību krāsās un tekstūrās.
1
Tofu nospiež lieko šķidrumu, apmēram 30 minūtes turot to zem sloga, ietītu virtuves dvielī. Tad sagriež 1 x 1 cm lielos kubiņos un iemarinē sojā, saldajā čili mērcē un medū. Notur vismaz 15 minūtes.
2
Rīsus novāra, gurķus un redīsus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Brokoļus sadala ziedkopās un liek vārošā ūdenī uz 3 minūtēm, tad nokāš un liek aukstā ūdenī, lai brokoļi saglabātu koši zaļo krāsu. Sezama sēkliņas uz sausas pannas apgrauzdē.
3
Pannā lej eļļu, uzkarsē un apcep marinētos tofu gabaliņus no visām pusēm vienmērīgi brūnus.
4
Bļodā pa apli izkārto visas sastāvdaļas, pārber ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar sojas mērci.