Svilinātu brokoļu salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
brokoļi
50 g
žāvētas dateles bez kauliņiem
100 g
Extra virgin olīveļļa
½ tējkarotes
sāls
½ tējkarotes
pipari
40 g
šalotes sīpoli
100 g
Čedaras siers
100 g
bekons
50 g
sarkanvīna etiķis
Svilinātu brokoļu salāti
Kopējais
laiks
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Receptei var pievienot apceptu bekonu vai to izlaist, tādējādi salāti būs piemēroti veģetāriešiem.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju, kārto pa ziedkopām sadalītus brokoļus.
3
Apslaka tos ar trešdaļu eļļas.
4
Uz citas cepešpannas izklāj bekona šķēles.
5
Krāsnij ieslēdz ventilatora režīmu, brokoļus liek augšējā plauktā, bet bekonu kaut kur zemāk. Brokoļus cep 20 minūtes, bekonu 10 minūtes.
6
Brokoļus samaisa ar sadrupinātu Čedaras sieru un sakapātām datelēm un izkārto šķīvī.
7
Nelielā trauciņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus, sīki sakapātus šalotes sīpolus un sarkanvīna etiķi. Ar šo mērci pārlej brokoļus.
8
Šajā brīdī var pievienot sakapātu apcepto bekonu.