Svilinātu brokoļu salāti

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g brokoļi
50 g žāvētas dateles bez kauliņiem
100 g Extra virgin olīveļļa
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes pipari
40 g šalotes sīpoli
100 g Čedaras siers
100 g bekons
50 g sarkanvīna etiķis

Pagatavošana

Receptei var pievienot apceptu bekonu vai to izlaist, tādējādi salāti būs piemēroti veģetāriešiem.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju, kārto pa ziedkopām sadalītus brokoļus.
3.
Apslaka tos ar trešdaļu eļļas.
4.
Uz citas cepešpannas izklāj bekona šķēles.
5.
Krāsnij ieslēdz ventilatora režīmu, brokoļus liek augšējā plauktā, bet bekonu kaut kur zemāk. Brokoļus cep 20 minūtes, bekonu 10 minūtes.
6.
Brokoļus samaisa ar sadrupinātu Čedaras sieru un sakapātām datelēm un izkārto šķīvī.
7.
Nelielā trauciņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus, sīki sakapātus šalotes sīpolus un sarkanvīna etiķi. Ar šo mērci pārlej brokoļus.
8.
Šajā brīdī var pievienot sakapātu apcepto bekonu.