Steiks ar ceptu papriku un artišoku

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g brokoļi
200 g dzeltenās paprikas
100 g artišoki (eļļā)
100 g šalotes sīpoli
120 g ķiršu tomāti
2 x 240/250 g liellopu gaļas steiks
1 ēdamkarote balzametiķis
20 g kaperi
40 g rukola
3 g sāls
2 g melnie pipari

Steiks ar ceptu papriku un artišoku

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Steiku izņem no ledusskapja vienu stundu pirms cepšanas.
1
Brokoļu galviņas sagriež gareniskās šķēlēs.
2
Paprikas sagriež garenās šķēlēs.
3
Artišokus sagriež divās daļās.
4
Uzkarsē pannā 1 ēdamkaroti eļļas, liek cepties brokoļus uz 5 minūtēm, pievieno paprikas un artišokus, cep vēl apmēram 3 minūtes.
5
Noņem no pannas un tur siltumā.
6
Tikmēr smalki sagriež šalotes sīpolus, lielākos gabaliņos sagriež tomātus.
7
Sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas pannā.
8
Steiku pārber ar sāli un melnajiem pipariem no abām pusēm.
9
Cep katru pusi 3 minūtes, pēc cepšanas to atpūtina un sagriež šķēlēs.
10
Tikmēr sakarsē pannā 1 ēdamkaroti eļļas, tajā apcep sīpolus, kad tie zeltaini, pievieno tomātus, balzametiķi un kaperus.
11
Liek šķīvī rukolu, papildina to ar brokoļiem, paprikām, artišokiem un steika šķēlēm.
12
Pievieno tomātu un sīpolu mērci.