Steiks ar ceptu papriku un artišoku

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

180 g brokoļi
200 g dzeltenās paprikas
100 g artišoki (eļļā)
100 g šalotes sīpoli
120 g ķiršu tomāti WELL DONE
2 x 240/250 g liellopu gaļas steiks
1 ēdamkarote balzametiķis
20 g kaperi
40 g rukola
3 g sāls
2 g melnie pipari

Pagatavošana

Steiku izņem no ledusskapja vienu stundu pirms cepšanas.
1.
Brokoļu galviņas sagriež gareniskās šķēlēs.
2.
Paprikas sagriež garenās šķēlēs.
3.
Artišokus sagriež divās daļās.
4.
Uzkarsē pannā 1 ēdamkaroti eļļas, liek cepties brokoļus uz 5 minūtēm, pievieno paprikas un artišokus, cep vēl apmēram 3 minūtes.
5.
Noņem no pannas un tur siltumā.
6.
Tikmēr smalki sagriež šalotes sīpolus, lielākos gabaliņos sagriež tomātus.
7.
Sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas pannā.
8.
Steiku pārber ar sāli un melnajiem pipariem no abām pusēm.
9.
Cep katru pusi 3 minūtes, pēc cepšanas to atpūtina un sagriež šķēlēs.
10.
Tikmēr sakarsē pannā 1 ēdamkaroti eļļas, tajā apcep sīpolus, kad tie zeltaini, pievieno tomātus, balzametiķi un kaperus.
11.
Liek šķīvī rukolu, papildina to ar brokoļiem, paprikām, artišokiem un steika šķēlēm.
12.
Pievieno tomātu un sīpolu mērci.