Saspiestie jaunie kartupeļi ar siera mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g jaunie kartupeļi
200 g kausētais siers
200 g piens
50 g sviests
40 g milti
1 g paprikas pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
30 g olīveļļa cepšanai
10 g ķiploki
2 g sāls kartupeļiem
10 g svaigi lociņi

Saspiestie jaunie kartupeļi ar siera mērci

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Papildus var pievienot ceptu bekonu, karamelizētus sīpolus vai citus “topingus”.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Katlā liek veselus jaunos kartupeļus un vāra 15 minūtes.
3
Nokāš un ļauj nedaudz iztvaikot mitrumam.
4
Uz cepešpannas liek pa vienam kartupelim un ar glāzes vai krūzes plakano apakšu to saspiež.
5
Apber ar sāli, uzrīvē ķiplokus un apslaka ar olīveļļu.
6
Liek cepties cepeškrāsnī uz 25 minūtēm, pēc 15 minūtēm apgriežot uz otru pusi.
7
Nelielā katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot pievieno pienu.
8
Kad masa pēc aptuveni 1 minūtes palikusi tumīga, pievieno garšvielas un kausēto sieru.
9
Noņem no uguns un maisa.
10
Pasniedz kartupeļus ar pāri pārlietu karsto siera mērci.
11
Pa virsu pārber svaigus lociņus.