Saspiestie jaunie kartupeļi ar siera mērci
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Papildus var pievienot ceptu bekonu, karamelizētus sīpolus vai citus “topingus”.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Katlā liek veselus jaunos kartupeļus un vāra 15 minūtes.
3
Nokāš un ļauj nedaudz iztvaikot mitrumam.
4
Uz cepešpannas liek pa vienam kartupelim un ar glāzes vai krūzes plakano apakšu to saspiež.
5
Apber ar sāli, uzrīvē ķiplokus un apslaka ar olīveļļu.
6
Liek cepties cepeškrāsnī uz 25 minūtēm, pēc 15 minūtēm apgriežot uz otru pusi.
7
Nelielā katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot pievieno pienu.
8
Kad masa pēc aptuveni 1 minūtes palikusi tumīga, pievieno garšvielas un kausēto sieru.
9
Noņem no uguns un maisa.
10
Pasniedz kartupeļus ar pāri pārlietu karsto siera mērci.
11
Pa virsu pārber svaigus lociņus.